Ervaar de luxe van een Park Hyatt in het culturele Stonetown

Voor wie naar zon, zee en strand ook de cultuur van Zanzibar wil ervaren is er geen betere keuze dan voor een paar nachtjes een kamer te boeken in het Park Hyatt. Dit elegante hotel ligt aan het strand nabij het culturele en historische hart van het eiland: Stonetown. De karakteristieke straatjes waar u sporen van Aziatische, Arabische en Afrikaanse cultuur aantreft.

Typisch Park Hyatt

Het hotel is elegant, stijlvol en servicegericht zoals u van Park Hyatt mag verwachten. Het beslaat twee gebouwen: Mambo Msiige, een 17e-eeuws herenhuis in een bouwstijl typisch voor Zanzibar. Het herenhuis is uitgebreid met een nieuwere aanbod, waarin historische charme en hedendaagse elementen heel mooi samenkomen.

Ontdek Stonetown!

Het hotel ligt pal aan het strand, maar de meanderende straatjes van Stonetown liggen op maar een paar kilometer afstand. In Stonetown komen de cultuur en historie van Zanzibar het meest tot uiting. In het verleden kwamen handelaars, werkkrachten en landeigenaren uit landen als Iran, India en Oman naar Zanzibar. De huidige bewoners zijn dan ook een mengeling van Azië, Arabië en Afrika en de sfeer is Arabisch. In het web van smalle straatjes met rijkelijk versierde huizen, moskeeën en winkeltjes van het oude centrum lijkt u een paar eeuwen in de tijd terug te gaan. Op uw verzoek plannen we in uw reis een stadstour door Stonetown in. U ziet karakteristieke en historische plekken, de moskee en de voormalige slavenmarkt.

Elegante kamers en suites

Dan de kamers: al even elegant als de rest van het gebouw en een tikkeltje chique. De 'standaard' kamers zijn al heel erg ruim, maar wij kiezen liever voor de Deluxe kamers. Deze bieden namelijk uitzicht op zee. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een exclusieve suite met klassieke badkamer, compleet met vrijstaand bad op pootjes.

Het diner als een beleving

Elke morgen staat er in de Zamani Residence een uitgebreid en weldadig ontbijt buffet voor u klaar. De pannenkoekjes, zo vers dat het stoom er nog vanaf komt en kleurrijke versgeperste sappen zien er heel aantrekkelijk uit! Voor lunch en diner neemt u plaats in de Dining Room, bij voorkeur buiten op het terras waar u de traditionele dhows voorbij kunt zien varen. De kaart bestaat uit een samenstelling van de authentieke keuken en moderne gerechten. Heeft u lekkere trek dan kunt u in de Library & Veranda een klein hapje en drankje bestellen.

Tripadvisor over Park Hyatt Stonetown