Volgens Tatler Magazine is Ras Kutani een van de beste strandplekjes van de wereld

Paradijselijk, idyllisch, sereen; woorden schieten tekort als u aankomt bij Ras Kutani. In de rustige en dunbevolkte omgeving ziet u alleen prachtige witte zandstranden, palmbomen en de azuurblauwe Indische Oceaan. Ver verwijderd van de bewoonde wereld is dit de ideale omgeving om uw reis door de Afrikaanse wildernis in alle rust en privacy af te sluiten! Ras Kutani ligt 35 kilometer ten zuiden van Dar es Salaam en is dus prima met de auto te bereiken. Vindt u de rit van 1,5 uur toch iets te lang, neem dan het vliegtuig. Dan bent u er binnen tien minuten.

Vanuit een hangmat

Bij Ras Kutani zit u goed als het om inspanning en ontspanning gaat. Gewoon relaxed in de hangmat alsof de wereld even stil staat! Een lange wandeling over het prachtige witte strand. Maar actief ontspannen kan ook. Duiken, snorkelen, kajakken of boogie board surfen. Alle watersportattributen zijn beschikbaar. Paardrijden is een bijzondere activiteit waaraan u vanuit Ras Kutani kunt deelnemen. In het achterliggende bosgebied groeien 132 verschillende bomen en leven vier verschillende apensoorten, waaronder de zeldzame zwart-witte colobus. In de spa staan heerlijke massages en andere weldadige lichaamsbehandelingen op het programma. 

Suite met plungepool

Ras Kutani heeft negen cottages, vier suites en een Hill House dat met twee slaapkamers ideaal is voor gezinnen. Het complex is geheel opgebouwd uit natuurlijk materialen uit de lokale omgeving. Het design is prachtig. De cottages zijn ruim en hebben een charmante inrichting. Vanaf de privé-veranda kunt u urenlang turen naar de Indische Oceaan of de zoetwaterlagune. Het viertal suites is tegen een heuvel gebouwd. Door de trapsgewijze lay-out heeft u als gast vanuit elke suite onbelemmerd uitzicht. Verder hebben deze suites een eigen plunge pool.

Vis en kreeft

Ras Kutani staat bekend om de heerlijke gerechten uit de Afrikaanse en de internationale keuken. Vooral de gerechten met vers gevangen vis en schaaldieren uit de oceaan zijn ronduit tongstrelend.

Tripadvisor over Ras Kutani