Een luxe hideaway in het wildrijke Selous Game Reserve

Siwandu Camp ligt aan de oevers van Lake Nzerakera ter hoogte van de Rufiji rivier. Het grondgebied maakt deel uit van het immense Selous Game Reserve. De omgeving bestaat uit een wijdvertakt netwerk van rivieren, meren en open vlaktes in het noorden van Tanzania. Door de kleinschaligheid van het camp en de bouw van natuurlijke materialen, gaat uw hideaway moeiteloos op in de omgeving. Het is geen toeval dat dit deel van het natuurpark het meest fotogeniek is. Vanuit de tent kijkt u uit over het meer. 

Typisch Selous!

Siwandu biedt veel mogelijkheden om de natuur en het rijke wildleven van het Selous Game Reserve van dichtbij te spotten. Met gamesdrives, tijdens een boottocht of een wandelsafari. In tegenstelling tot de meeste andere safarigebieden, komt de dag in Selous pas laat op gang. Het wild is afhankelijk van drinkwater en zoekt daarom automatisch de rivieren en meren in dit gebied op. Het duurt hier alleen wat langer voor de zon hoog genoeg staat om de omgeving te verlichten. Siwandu rijdt de gamedrives met open landrovers met een canvas bovenkant voor schaduw. De savanne is ideaal voor grazende kuddes. De rijkdom in soorten is in het Miombo woud minstens zo groot. Onderweg hebt u de scherpe blik van een gids echt nodig om bijzondere diersoorten op te merken.

Kamp Noord en Kamp Zuid

Voor de gasten staan zes tenten in kamp Noord en zeven in kamp Zuid opgesteld. De tweedeling borgt de ruime onderlinge afstand tussen de kampen en de tenten en daarmee de privacy van de gasten. In harmonie met de natuur heeft u een badkamer en suite met een openlucht douche. Beide kampen hebben een eigen zwembad, bar en eethoek. De tent waarin u overnacht is luxueus ingericht en heeft aan beide kanten een veranda. Op de veranda ziet u bij het krieken van de dag hoe het wild in de bush langzaam tot leven komt. 

Dining with a view

Het restaurant en de bar zijn op een houten platform gebouwd. Hierdoor bestaat een grandioos uitzicht over het Nzerakera meer. De chef kookt op hoog niveau. In de gerechten proeft u de Afrikaanse keuken. Veel van de ingrediënten zijn uit de directe omgeving afkomstig. In combinatie met Zuid-Afrikaanse wijnen stijgt de kwaliteit van de dis!

Tripadvisor over Siwandu

Vergelijkbare accommodaties in Tanzania