Het vijfsterren Anantara Golden Triangle ligt te midden van ongerepte natuur en heeft een eigen olifanten opvangkamp

Het Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort gaat op in de adembenemende omgeving van de Gouden Driehoek. Hier komen Thailand, Myanmar en Laos samen aan de oevers van de Ruak en de Mekong rivier. Vanuit de kamers en het zwembad kijkt u uit op een imposante bergketen, en het feit dat deze bergen in Myanmar en Laos liggen geeft er een mystiek tintje aan. 

Hoe langer hoe leuker

Wie van reizen houdt, houdt er ook van om grenzen over te gaan en nieuwe landen te ontdekken. Dit kan tijdens een bijzondere 3-landen tour, georganiseerd door het hotel. Maar het is ook zeer de moeite waard om deel te nemen aan een programma in het gerenommeerde olifanten opvangkamp, dat naast het hotel gelegen is. Het kan allemaal, want bij elke overnachting in dit hotel is een activiteit naar keuze inbegrepen. Het is ook heerlijk om een middagje rust in te plannen, om even bij te komen aan het royale en prachtig gelegen zwembad of een wandeling te maken in de omgeving, bijvoorbeeld naar het nabijgelegen Opium museum. 

Room with a view

De luxe 3 Country view rooms hebben een Thaise inrichting met glanzende teakhouten vloeren en meubelen en prachtige Thaise kunst accenten. De badkamer heeft een bad met openslaande luiken. Zoekt u een ruimere kamer dan is de elegante Anantara Suite een prima keuze. Vanaf uw sofa op het heerlijke balkon geniet u van een verse espresso en een sprookjesachtige zonsopkomst in de nog mistige bergen.

Restaurants

Openluchtrestaurant Sala Mae Nam serveert voortreffelijke Thaise- en internationale gerechten. En binnen bij Baan Dhalia geniet u van de authentieke Italiaanse keuken. De zeer uitgebreide wijnkaart is uitstekend. The Elephant Bar & Opium Terrace is perfect voor een frisse cocktail of een goed glas wijn, binnen of buiten rond de open haard.

All Inclusive

Uw verblijf in het Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort is op basis van All Inclusive waarbij het volgende inbegrepen is:
- Ontbijt in het Sala Mae Nam restaurant
- Lunch in het Sala Mae Nam restaurant
- Diner in het Sala Mae Nam of het Baan Dhalia restaurant (Italiaans/Mediterraans)
- Drankjes tijdens de maaltijden (non alcoholisch, huiswijn, bier en sterke drank)
- Minibar
- Internet
- Een toegangsbewijs (tijdsgebonden) voor het nabijgelegen Opium Museum
- Keuze uit een van de volgende activiteiten (één activiteit per verblijfsnacht)

1. Spabehandelingen
Wilt u tijdens uw verblijf nog meer tot rust komen dan kunt u kiezen voor een heerlijke spabehandeling. U heeft de keuze uit maar liefst vijf verschillende behandelingen: Pampering Relaxation, Revitalising Renewal, Golden Triangle Journey, Blissful Cocoon en de Ultimate Revival. Typisch Thaise behandelingen worden gecombineerd met de beste producten en technieken wereldwijd. Daarnaast heeft u een prachtig en bijzonder uitzicht over de tuinen, de Birmese vallei, de heuvels van Laos en de Mekong rivier.

2. Olifanten Programma
Het Anantara Resort heeft in 2003 een eigen olifanten opvangkamp opgezet in samenwerking met de Golden Triangle Asian Elephant Foundation. Naast het resort ligt een traditioneel dorpje voor de mahouts ( olifantenbegeleiders) en hun gezinnen. Zo worden de olifanten ( en hun mahouts) die niet meer in de houtindustrie mogen werken geholpen aan een goed bestaan. Het Anantara financiert zelf ( met behulp van donaties) de verzorging van 25 olifanten en 60 mensen. Het hotel biedt verschillende activiteiten met de olifanten aan. Talisman zou u de volgende activiteit willen aanraden, gezien deze kennismaking met deze giganten diervriendelijk is en er niet op de rug van een olifant gereden wordt.
Walking with Giants. Vergezel de olifanten en hun mahouts op een dagelijkse wandeling door de jungle, en zie hoe deze vriendelijke reuzen traag maar zeker door de jungle stappen terwijl ze zich tegoed doen aan al het lekkers dat in de jungle groeit. Het is een hilarisch gezicht hoe ze soms hele takken naar zich toetrekken en opeten. Hoogtepunt is het baden in de rivier! Een dierenarts of bioloog legt u alles uit over het verleden, het heden en hopelijk ook de toekomst van de olifant in Thailand.

3. Kookles
Tijdens deze kookles maakt u kennis met de Thaise keuken en leert u ook welke gerechten typerend zijn voor het noorden van Thailand. De les begint vroeg in de ochtend en is net na de lunch om twee uur afgelopen. U brengt 's ochtends een bezoek aan de Chiang Saen markt waar u alle ingrediënten kiest om de gerechten te bereiden. Ook maakt u onderweg naar het hotel een stop bij een eeuwenoude tempel en brengt u een offer. Vervolgens gaat u onder begeleiding van de chef aan de slag en proeft u tijdens de lunch uw eigen culinaire creaties. Vanwege de populariteit van de activiteiten is het raadzaam om deze voorafgaand aan de reis te reserveren. Bij boeking kunt u uw voorkeur aan ons doorgeven en zullen de gewenste activiteit(en) bij het resort reserveren.

Tripadvisor over Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort

Vergelijkbare accommodaties in Thailand