Het sfeervolle Kirimaya is de perfecte uitvalsbasis om het Khao Yai National Park te verkennen

Op twee uur rijden van Bangkok zijn Kirimaya Golf Resort & Spa, Atta Lakeside Resort en de Pool Villa’s van Muthi Maya onderdeel van een uitgestrekt complex.
In de eerste plaats is Kirimaya een echt golfresort maar dankzij de ligging nabij het Khao Yai Nationaal Park ook onze uitvalsbasis voor een verkenning van dit nationaal park.

Van de drie bovengenoemde accommodaties heeft Kirimaya zonder twijfel de meeste sfeer. Als u de deuren van de entree passeert, komt u in de sprookjesachtige openlucht welkomstruimte. Via de houten vlonderpaden loopt u over vijvertjes en door tuintjes het uitgestrekte landgoed binnen. De twee verdiepingen tellende gebouwen met hotelkamers, de restaurants en de lobby zijn los van elkaar gelegen verspreid over het uitgestrekte terrein. Voor uw gemak kunt u gebruikmaken van een golfkarretje wanneer u maar wilt.

De in totaal 52 compacte kamers zijn modern en met warme aardetinten ingericht. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals teakhout en bamboe. De Plantation View kamers zijn op de begane grond gelegen terwijl de Horizon View kamers op de eerste etage liggen. Beide kamers beschikken over een mooi dagbed op de veranda waar u kunt loungen terwijl u van het uitzicht op de tuin en dichtbegroeide bergen in de verte geniet. Qua afmeting en inrichting zijn deze kamertypes gelijk aan elkaar. 

De vier Terrace Suites liggen op de hoeken van de eerste etage. Deze staan middels een verbindingsdeur in contact met een Horizon View kamer voor gezinnen met jonge kinderen. De suites zijn een stuk ruimer en beschikken behalve over een gescheiden slaapkamer en leefruimte, over een romantisch bad voor twee personen en een groter terras. Voor een superdeluxe glamping verblijf kiest u voor een van de vier Tented Villas. In uw eigen, luxe tent heeft u een jacuzzi, een sparuimte en een heerlijk ruime veranda met zitjes en vrij zicht.

Zwembad, Spa en Golfen

Kirimaya heeft een mooi algemeen zwembad met uitzicht over het resort en een decor van bergen, vaak in nevelen gehuld. De Maya Spa en de fitnessruimte vindt u bij de 18-holes golfbaan, een ontwerp van Jack Nicklaus met eigen clubhuis. Indien u tijdens uw verblijf wilt golfen maken we graag een reservering voor u.

Internationale keuken

Het complex beschikt over meerdere restaurants. Onderdeel van Kirimaya is Acala, het Thaise fine dining restaurant. U kunt binnen dineren, maar ook heerlijk in de buitenlucht aan de rand van het zwembad onder de sterrenhemel.
Een intieme, knusse plek vindt u boven het Acala Restaurant; The Mist. Hier kunt u genieten van een fijne wijnselectie en kleurrijke cocktails. Vanaf de comfortabele stoelen op de veranda is het uitzicht over de golfbaan en het Khao Yai Nationaal Park spectaculair. 

T-Grill Restaurant, in safari chic stijl, is gelegen in het clubhuis bij de golfbaan. In het hoogseizoen wordt hier het ontbijtbuffet geserveerd. In het laagseizoen wordt het ontbijt geserveerd in Atta’s Poolside Restaurant, behorende bij Atta Lakeside Resort, op circa 400 meter afstand van Kirimaya. Gasten van zowel Kirimaya als Atta ontbijten hier dan samen. U wordt per golfkarretje naar het restaurant gebracht.

Voor een Italiaanse avond kunt u terecht in MYTH Restaurant, behorende bij Muthi Maya op vijf minuten rijden van Kirimaya. Hier geniet u behalve van een verse pasta of kleurrijke salade van een magnifiek 360 graden panorama over het Khao Yai Nationaal Park.

In Restaurant Tani, onderdeel van Atta, worden Japanse vlees- en visgerechten voor uw neus bereid op de traditionele Teppanyaki tafel.

De jungle in

Het Khao Yai Nationaal Park werd in 1962 opgericht en is daarmee het oudste nationaal park van Thailand. In Khao Yai wordt u omgeven door weelderig tropisch regenwoud, palmen, bamboe, groene heuvels, droge loofbossen en grasland. Door deze veelzijdigheid is dit natuurgebied gezegend met de meest uiteenlopende planten- en dierensoorten. Tijdens uw verblijf hier ziet u diverse soorten klein wild en vogels. Er komen verschillende soorten apen voor, waaronder klapperapen en withandgibbons en het park telt ruim driehonderd vogelsoorten, waaronder de prachtige neushoornvogel. Het reservaat vormt ook het leefgebied van Indische olifanten, wilde runderen, herten en wilde zwijnen. De kans om deze dieren te zien is een stuk kleiner. 

Tripadvisor over Kirimaya