Een tropisch paradijs op aarde

The Paradise is een toepasselijke naam voor dit exotische paradijsje op de noordelijke punt van het eiland Koh Yao in de Phang Nga Bay. Het is een leuk en kleinschalig hotel aan een mooi zandstrand. Het is omlijst door indrukwekkende kalkstenen rotsen en een weelderig groene jungle. Geen top luxe resort, maar wel erg fijn en al jaren favoriet bij Talisman!

Shabby Chic

The Paradise bestaat uit 70 studio’s en villa’s die aan het strand, in de tuin of op de heuvel zijn gebouwd. Ze liggen alle verborgen tussen de kokospalmen en tamarindebomen en bieden veel privacy. Alle kamers hebben een lichte en comfortabele inrichting met mooie stenen vloeren, een halfopen badkamer en een hemelbed. De kleuren wit en turquoise komen veelvuldig terug in het interieur, wat het geheel een frisse uitstraling geeft. Shabby Chic noemen ze het zelf.

Sommige studio’s zijn voorzien van een heerlijke jacuzzi (binnen) of een plunge pool (buiten). Helemaal bovenop de heuvel ligt een ruime villa met twee slaapkamers, twee badkamers en een eigen zwembad. Deze Tree Top Villa heeft een geweldig uitzicht op zee. Houdt u er rekening mee dat u voor de hoger gelegen kamers flink wat treden moet nemen. Liever helemaal geen trappen? Kies dan voor de Pool Villa, die helemaal beneden op het strand ligt. 

Paradijslijk strand

De Phang Nga Bay is een prachtig natuurgebied, hier rijzen ontelbare kalksteenrotsen eilandjes op uit zee. The Paradise heeft een mooi en breed zandstrand, omlijst door ruige rotsen en jungle. Er is een flink verschil tussen eb en vloed, en dat maakt dat bij eb de zee ver weg is, en de zeebodem bloot komt te liggen. The Paradise heeft hier iets op gevonden, en brengt u tijdens eb naar een prachtig strand op een ander tropisch eilandje. Dit eilandje is gelegen in het National Park en de toegangsprijs is 300,- bath per persoon. Voor de boottocht ernaar toe rekent The Paradise geen kosten. (1x per dag)

De omgeving ontdekken

The Paradise ligt afgelegen, er is geen dorpje in de nabije omgeving. Wilt u het eiland ontdekken, dan kunt u bij het hotel zelf diverse (privé) tours boeken. Duiken, snorkelen, een bezoek aan een lokaal dorpje, boottochten over de Phang Nga Bay, er is van alles mogelijk!

Eten met de voeten in het zand

Lekker eten doet u onder het bladerdak van schaduwrijke bomen in The Seafood Grill, een strandrestaurant met internationale gerechten, Thaise favorieten, lichte maaltijden en gegrilde vis natuurlijk. In het Al Fresco restaurant vindt u gerechten uit de moderne mediterrane keuken en authentieke, op hout gestookte ovenpizza's. 

Lokaal personeel

Het merendeel van het personeel komt uit de directe omgeving en wordt opgeleid in het hotel. Dit is een mooie stimulans voor de lokale economie. Niet iedereen spreekt even goed Engels, maar het personeel is ontzettend lief en attent en doet er alles aan om het u naar de zin te maken. 

Hoe komt u er?

De speedboot naar The Paradise Koh Yao vertrekt vanuit de luxe jachthaven van Phuket en brengt u in 45 minuten naar de aanlegsteiger van The Paradise. Let op, u vaart over volle zee, en de boottocht kan flink ruw zijn! 

Tripadvisor over Paradise Koh Yao

Vergelijkbare accommodaties in Thailand