Kunstzinnig boutique hotel, met een unieke ligging binnen de oude stadsmuren van Chiang Mai

Het boutique hotel Rachamankha ligt binnen de oude stadsmuren van Chiang Mai, pal naast de Wat Phra Singh tempel. Een betere plek had het niet kunnen hebben. Met zijn vele kunstobjecten, antiek en Thaise details past het hotel bij de sfeer van Chiang Mai en heeft het een heel eigen karakter. De kleinschaligheid en het gevoel van rust, ook al vindt op slechts enkele meters de bedrijvige weekendmarkt plaats, maken dit hotel tot een unieke verblijfsplaats op een net al zo bijzondere locatie. 

Stijlvol design

Dit hotel heeft karakter! Vanaf de straatzijde is het slechts gissen wat u binnen te wachten staat. Eenmaal binnen daalt een gevoel van rust op u neer. Al wandelend door de gangen, met nisjes waar perfect onderhouden bonsai’s staan, vallen de kunstzinnige details steeds meer op. Er zijn maar 25 kamers en suites, die alle een rustieke inrichting hebben. 

Faciliteiten

Centraal in het resort ligt een mooi zwembad, beschut door met weelderige bladeren uitgedoste bomen. Andere plekken om te ontspannen zijn de bibliotheek, waar een indrukwekkende collectie kunst- en designboeken en romans zijn verzameld, of de spa.

Het hotel heeft ook een restaurant, waar u met goed weer heerlijk buiten kunt zitten en kunt genieten van typisch Noord Thaise gerechten met een beetje invloed uit de Birmese keuken en de Shan keuken.

Kunst en cultuur

Het hotel ademt historie, kunst en cultuur. Vanuit de lobby stapt u centraal Chiang Mai in, met op steenworp afstand de schitterende Wat Phra Singh tempel. In het weekend loopt u zo de markt op. Het personeel deelt u graag wat ‘insider’ tips zodat u niets van het echte Chiang Mai hoeft te missen.  

Tripadvisor over Rachamankha

Vergelijkbare accommodaties in Thailand

Yaang Come Village

Chiang Mai