Oase van rust midden in de oude stad

Het Yaang Come Village is centraal gelegen in Chiang Mai, vrijwel naast het begin van de Night Market. Toch ligt het uitermate rustig, omgeven door een prachtige botanische tuin. Yaang Come Village is een eenvoudig maar prettig familiair hotel. De typische Thaise stijl in combinatie met de persoonlijke en hartelijke service maken dat u zich hier meteen thuis voelt. Al bij de receptie wordt u verwelkomd door tinkelende gongen en verlichte lampionnetjes die wiegen in de wind. 's Avonds verspreidt zich de subtiele geur van wierook door het hotel. Heel sfeervol.

Snuffelen

Een bezoek aan de dagelijkse markten van Chiang Mai is eigenlijk een must. Op de zondagsmarkt bij Tha Pae Gate waant u zich tussen de kooplustige Thai die afdingen op handtassen, theepotjes en kleurrijke kleding. Vergeet niet de overheerlijke hapjes en snacks te proeven die voor uw neus worden klaargestoomd. Vooral de kinderen zullen smullen van de Thaise viskoekjes met zoet zure dip. Tempels zijn er in overvloed en allemaal een bezoek waard; de Wat Phra That Doi Suthep ligt halverwege een heuvel en is de populairste.

Kleurrijk Thais

Het kleinschalige hotel bestaat uit een aantal gebouwtjes met verschillende kamertypes. De kamers bevinden zich op de begane grond of op de eerste verdieping en zijn stuk voor stuk bijzonder sfeervol te noemen. Ook hier vindt u veel Thaise accenten terug, zoals de kleurrijke muurschilderingen boven ieder bed.

Actief

Liefhebbers van avontuur komen in Chiang Mai helemaal aan hun trekken. Vooral voor kinderen zijn er veel activiteiten in de omgeving. Net buiten de stad is een hoge tokkellijn gemonteerd waar ze van boomtop naar boomtop kunnen slingeren. Er zijn leuke fietstochten en een opvangplek voor olifanten waar de dieren aan het einde van de middag hun welverdiende bad in de rivier krijgen. Kinderen worden van harte uitgenodigd om een handje te helpen.

Bij het zwembad van het resort kunt u heerlijk ontspannen en worden wekelijks yogalessen georganiseerd waar alle gasten aan deel kunnen nemen. In het sfeervolle restaurant met overdekt terras heeft u keus uit diverse Thaise en westerse gerechten. 's Ochtends wordt u hier verwend met een heerlijk ontbijtbuffet. Al met al een prima accommodatie om Chiang Mai en omgeving te verkennen.

Tripadvisor over Yaang Come Village

Vergelijkbare accommodaties in Thailand