Door: Thailand reizigers
Het was wederom een fantastische reis! We hebben volop genoten.

Het was wederom een fantastische reis! We hebben volop genoten, alles was tot in de puntjes georganiseerd; we hadden een prima chauffeur en leuke, zeer communicatief sterke gids.

De excursies waren top, heel veel gezien op een rustige manier; daarbij veel fietsen en wandelen, precies zoals we dat wilden; ook erg bijzonder was het privé diner op de boot in Ayuthaya.

Onze avondsafari in Khao Yai national park was gecanceld vanwege agressie van de olifanten, maar onze gids had er een extra lunch/diner + bezoek aan een vleermuisgrot bij ingepland (dat laatste was spectaculair vonden wij; de avondvlucht van miljoenen vleermuizen (maar we houden erg van de natuur). De geplande lunches in de wijngaarden hebben we in overleg met de gids ingeruild voor lokaal Thais eten- voor ons een traktatie en hij bracht ons naar hele leuke plekjes.

De hotels waren top; met de volgende aanvullende info:

The Peninsula - absoluut geweldig (we kregen ook nog een upgrade); een belevenis- lokatie/service / Spa / totaal beleving - SUPER.

The Float House - absolute aanrader- heel sfeervol- prima.

Iudia on the river - kleine let-down: de locatie is top, en sprookjesachtig bij avond, de aankleding is prima- maar het personeel was niet erg vriendelijk en het kamertype (courtyard view) gaf een wat opgesloten gevoel door 99% inpandigheid (een 10cm breed raam gaf uitzicht op de receptie en vice versa), ook de schoonmaak kan beter.

Kirimaya Resort: wederom super - service-kamer-locatie.

The Paradee resort: ook absolute aanrader (Garden villa was prima! We houden erg van zwemmen, maar de afwezigheid van de plunge pool werd volledig gecompenseerd door zee en zwembad) ; super service, ook op het strand werden ons de "complimentary” ijsjes; vruchtenhapjes en high tea geserveerd!- prachtig fijn strand en als bonus: samen met de royal princess (kleindochter vd koning) op het strand gezeten en gezwommen; bijzonder hoe daar mee om werd gegaan, als gast hadden we er geen enkele last van.

We zijn inmiddels al weer hard aan het werk, maar eigenlijk nog niet op aarde geland.

Dank wederom voor een supervakantie / Talisman gevoel.