Door: Ineke en Hans van 't Kruijs
Dit was voor ons de eerste keer dat wij met Talisman reisden en wij zijn zeker niet teleurgesteld.

Wij hebben een reis van 3 weken naar Thailand gemaakt met Talisman. Dat was voor ons de eerste keer dat wij met Talisman reisden en wij zijn zeker niet teleurgesteld. Wij verbleven 2 nachten in Bangkok en sliepen daar in het The LIT hotel. Van de luchthaven werden wij met een auto keurig naar ons hotel gebracht. The LIT ligt in het winkelhart van Bangkok en dat was ook onze wens.

Wij hebben ongeveer een jaar of 7 geleden Thailand voor het eerst bezocht en hebben toen de bezienswaardigheden van Bangkok al bekeken, dus daar hadden wij nu niet zo veel behoefte aan. The LIT is een prima hotel op loopafstand van de grote winkelcentra van Bangkok en ook op loopafstand van de metro, waar wij 1 keer gebruik van hebben gemaakt. Van Bangkok zijn wij per auto gebracht naar Hua Hin. Daar hebben we 7 nachten gelogeerd in het Let's Sea hotel. Een prachtig en heel apart gebouwd hotel met een prima service en een groot zwembad. Ontbijt en eten alsmede de verdere verzorging was heel goed verzorgd.

Wij vonden het jammer dat het hotel niet dichtbij het centrum van Hua Hin ligt en dat je met de taxi of met de tuktuk naar het centrum en weer terug moet. Het strand stelde niet veel voor want als het vloed was, was er tot aan de kant alleen maar water en geen strand. Daarna per auto weer terug naar Bangkok en per vliegtuig naar Phuket. Wel een hele reis, die misschien ook per auto of trein te maken is. Volgens onze adviseur Annelies was dit echter de beste en snelste manier.

In Phuket logeerden wij in het Twinpalms hotel. Ook dit hotel blinkt uit door een goede service en een mooi zwembad. De kamer die wij hadden was prachtig, maar er zijn ook mindere kamers die niet op het zwembad uitkijken. Wij hebben vooral genoten van de fruithapjes (verse ananas, mango, papaja en meloen) die je in de namiddag werden geserveerd.

Ook de afstand tot het strand was goed te doen en daar waren voldoende restaurantjes in allerlei prijsklassen, om een keus te kunnen maken. Jammer was dat er geen bedden op het strand beschikbaar waren om te gebruiken, maar dat schijnt met het nieuwe regime in Thailand te maken te hebben ,die dat niet meer toestaat.

Van Phuket terug gevlogen naar Bangkok en (op aanraden van Annelies) 1 nacht doorgebracht in het Novotel vlakbij de luchthaven van Bangkok. Een prima idee om de reis van Phuket naar Amsterdam te onderbreken, anders wordt het wel een hele lang reis. Wij hebben genoten van deze reis en ook van de prima organisatie en documentatie van deze reis.

Luxe is ook de parking service op Schiphol.

Met vriendelijke groet,

Ineke & Hans van 't Kruijs

Items uit dit reisverslag