Deze 3-daagse tocht laat u kennis maken met het pure en authentieke Thailand

Chiang Mai en Chiang Rai zijn gelegen in het noorden van Thailand. Door de geïsoleerde ligging is de cultuur in dit gedeelte van Thailand een enorm verschil met de rest van Thailand. Tijdens een fietstocht van Chiang Rai naar Chiang Mai maakt u kennis met de lokale kleurrijke bergvolkeren en geniet u van een schitterende natuur.

Dag 1
Nadat uw gids u heeft opgehaald bij uw hotel in Chiang Rai, volgt u de Mae Kok rivier en verkent u het stille en afgelegen platteland. U stopt bij de warm water bronnen, alhoewel u waarschijnlijk eerder verkoeling dan verwarming nodig zult hebben! Een schitterende dag, waarbij u door verschillende dorpjes komt en alles leert over de gewassen die worden verbouwd op het platteland in het noorden van Thailand. U eindigt deze dag in Mae Salak in een mooi resort met verfrissend zwembad en uitzicht over de rivier. U heeft vandaag 40 kilometer afgelegd! (ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Dag 2
Een relatief 'platte' tocht met weinig heuvels waardoor deze 40 kilometer redelijk snel zal worden afgelegd. Na een vroeg ontbijt heeft u een transfer naar Fang en vanaf daar volgt u de kleine weggetjes door dorpjes tot u op het weidse platteland uitkomt waar u boeren de rijstvelden ziet bewerken. Een prachtig zicht met een fel contrast tussen het weelderige groen en de strakblauwe hemel. U verblijft in een typisch Thaise accommodatie in Chai Prakan. Hier geniet u van de lunch en heeft u de middag ter vrije besteding. (ontbijt lunch en diner inbegrepen)

Dag 3
U rijdt vandaag door de bergen en doet schitterende bergdorpjes aan. Hier komt u in contact met de bergvolkeren, in hun prachtige klederdracht en met een altijd vriendelijk gezicht. U rijdt off-road door rijstvelden en langs prachtige rotsformaties. Onderweg komt u Akha, Lisu, Lau en Palaung volkeren tegen. Het kleurrijke Palaung volk is het meest recentelijk in dit gebied komen wonen en hebben een ongelooflijk mooie klederdracht. U ziet ze in deze kledij in de rijstvelden werken, een plaatje van een panorama. Na de lunch gaat u verder naar Mae Taeng waar u een echt 'zipline' avontuur onderneemt! U roetsjt van platform naar platform door de jungle met de prachtige Mae Taeng valley onder u. Vergeet niet om het prachtige landschap in u op te nemen terwijl de adrenaline door uw lijf giert! Dit was het laatste hoogtepunt van uw driedaagse fietstocht, en u wordt naar uw hotel in Chiang Mai gebracht waar u alles nog eens rustig kunt na beleven.