Maak tijdens deze tocht kennis met de lokale bergstammen en hun schitterende leefomgeving

De komende dagen gaat u van de gebaande paden af en verkent u een stukje authentiek Thailand. Op ongeveer dertig kilometer ten noorden van Chiang Mai bevindt zich de Lisu lodge, een eenvoudige eco lodge en een goede uitvalsbasis om het ongerepte noorden van Thailand te gaan verkennen. Dit gebied wordt bewoond door onder andere de Lisu en Akha bergstammen, die in het verleden vanuit China naar het gebied gevlucht zijn. De komende dagen maakt u uitgebreid kennis met deze bergstammen en de schitterende omgeving waarin zij leven.

Dag 1
Vanuit Chiang Mai rijdt u naar de Lisu Lodge. Tijdens een wandeling maakt u kennis met het dorp, u ziet de Ton Lung tempel, u bezoekt lokale families en het huis van de sjamaan, de medicijnman. U luncht in de Lisu lodge waarna u het door de dorpelingen opgerichte culturele centrum bezoekt. De rest van de middag kunt u naar eigen wens indelen. U kunt een fietstocht door de omgeving maken, met een authentieke ossenkar naar het stadje Baan Pang Mai Daeng rijden of heel ontspannend een stoombad of een massage nemen. 's Avonds geniet u van een Thais diner en een traditionele Lisu dansvoorstelling.

Dag 2
Na een heerlijk ontbijt maakt u een fietstocht van ongeveer dertien kilometer naar het olifantenkamp. Daar maakt u een onvergetelijke olifantsafari door het ongerepte bergachtige gebied en de jungle. Bij de rivieroever geniet u van een gezonde picknick lunch waarna u een spectaculaire rafttocht over de rivier maakt, waarna u over land verder reist naar uw volgende lodge, de Khum Lanna. Een mooi teakhouten huis omgeven door hoge bergen, groene rijstvelden en weelderige boomgaarden. 's Avonds geniet u van een bijzonder, deels zelf bereid, viergangen diner.

Dag 3
Na uw eerste kopje thee of koffie van de dag fietst u heel vroeg naar de levendige ochtendmarkt in het dorpje Phrao. Samen met uw gids doet u inkopen voor de lunch en koopt bloemen offers voor bij een tempel. Op de terugweg bezoekt u een bijzonder boerenwinkeltje en maakt een stop bij de Wat Pa Gee, met als centraal middelpunt een schitterend Boeddhabeeld onder een heilige boom. Na het ontbijt in de lodge helpt u met de voorbereidingen voor een 'country-style' barbecue. U verzamelt kruiden, groenten en fruit uit de moestuin en u neemt een kijkje bij de waterbuffels. In de keuken maakt u samen met de chef een aantal heerlijke barbecue lunchgerechten. Na deze bijzondere ervaring wordt u teruggebracht naar Chiang Mai.