Een onvergetelijke tocht over de beroemde rivier bekend van de film 'Bridge over the River Kwai'

Dag 1
U rijdt van Bangkok naar de groene provincie Samut Songkhram en bezoekt een bijzondere lokale markt die letterlijk bovenop de treinrails wordt gehouden. Vervolgens rijdt u naar de drijvende markt van Tha Kha waar u ziet hoe het traditionele verhandelen van groenten en fruit er aan toe gaat. Met een roeiboot maakt u een fascinerende tocht door de klongs en stopt bij boeddhistische tempels op weg naar het Rama II park. In Kanchanaburi geniet u van een heerlijke lunch in Peppers restaurant in hotel U-Inchantree.

Om een duidelijk beeld te krijgen van wat er zich allemaal op deze plaats heeft afgespeeld in de tweede wereldoorlog, brengt u een bezoek aan het JEATH museum. Vervolgens maakt u een korte wandeling langs de traditionele architectuur en de charmante winkels van de kleine nederzetting Pak Preak. Aan het eind van deze indrukwekkende dag heeft u een transfer naar The Float House, waar u de komende nachten zult verblijven. Het elegante The Float House is uw drijvende hotel op de Kwai rivier in de plaats Kanchanaburi, ten noordoosten van Bangkok.

Deze unieke accommodatie heeft slechts 12 ruime villa's en de service is uitstekend. Een authentieke uitvalsbasis om de bijzondere omgeving te verkennen en om couleur locale op te snuiven. Elke villa heeft een oppervlakte van maar liefst 90m2. De charmante inrichting heeft een typisch Thaise stijl met veel gebruik van teakhout, bamboe en natureltinten. Hier bent u van alle comfort voorzien: een zithoek, een heerlijk romantisch bed, een minibar, een koelkastje en een badkamer met een prettige semi-openlucht regendouche. Vanaf uw eigen drijvende veranda geniet u optimaal van het reilen en zeilen op en om de rivier.

Dag 2
U ontbijt in het Pontoon Restaurant dat tussen de villas op het water drijft waarna u de omgeving verder verkent. U kunt kiezen uit: de Hellfire Pass, kanoën en fietsen, de Erawan waterval of een dag met olifanten. Aan het eind van deze actieve dag keert u terug naar The Float House voor het diner, met Thaise-, Aziatische- of Westerse gerechten, en de overnachting.

Dag 3
In de ochtend bezoekt u de ruines van de Wat Prasat Muang Singh, een indrukwekkend Khmer tempelcomplex daterend uit de Angkoriaanse periode. Via Nakhon Pathom, waar u de hoogste boeddhistische stoepa ter wereld bewondert, de Phra Pathom Chedi, rijdt u terug naar Bangkok, een bijzondere ervaring rijker.