Het trotseren van de Naga trap met de mythologische zevenkoppige slang brengt geluk

Deze avontuurlijke excursie start naar keuze in de ochtend (08:00) of in de middag (13.00). Er wacht u vandaag een bijzondere beleving want u volgt het pad dat van oudsher door monniken wordt gebruikt naar de top van de Doi Suthep. Het doel: een bezoek aan de heilige tempel Wat Phra That.

De wandeling start vanaf de voet van de berg. U volgt een licht stijgend pad door de mooie natuur. De met oranje doeken gemarkeerde bomen wijzen u de weg. Na ongeveer 45 minuten wandelen arriveert u bij de Wat Pha Lat, één van Chiang Mai’s minst bezochte tempels. Dat heeft niks te maken met de pracht van deze tempel maar alles met de locatie. Verscholen in de prachtige jungle blijft deze tempel voor de meeste mensen een geheim. Geniet van het mooie uitzicht en maak zeker van de gelegenheid gebruik om samen met uw gids een gesprekje aan te knopen met de aanwezige monniken.

Het tweede deel van de route vraagt iets meer van uw uithoudingsvermogen en beenspieren. Het pad wordt steiler en de ondergrond ruiger. Maakt u gerust een aantal stops om wat te drinken, een foto te maken of om de prachtige omgeving in u op te nemen.

Na verloop van tijd arriveert u bij de trap met ruim 300 treden die naar de beroemde Wat Phra That tempel leidt. Er is een kabelbaan die u omhoog brengt maar het verhaal gaat dat het trotseren van de Naga trap met de mythologische zevenkoppige slang geluk brengt. Deze tempel is behalve de meest heilige van Chiang Mai ook de meest bezochte. Toch blijft hij ondanks de drukte van vele toeristen en pelgrims mooi om te zien. De trots blinkende goudgekleurde stoepa torent hoog boven het complex uit en het uitzicht op Chiang Mai is prachtig.

Meer informatie:
De totale duur van de excursie bedraagt circa vijf uur waarvan u ongeveer twee a tweeëneenhalf uur wandelt. Het trekking niveau is gemiddeld zwaar. Deze excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen met een sportieve instelling en wandelervaring.
Neemt u stevige schoenen met goed profiel en muggenspray mee.

Houdt u rekening met gepaste kleding voor de tempelbezoeken. Wij raden u aan om een sarong mee te nemen waarmee u schouders en knieën kunt bedekken. U mag niet naar binnen met uw schoenen aan.