Het dak van Thailand, met de hoogste berg van het Koninkrijk

Het Doi Inthanon Nationaal Park is letterlijk een verfrissend gebied. Watervallen, wandelparken en heel veel verschillende vogels komt u hier tegen. Maar ook nog echte hilltribe gemeenschappen zoals de Karen en de Hmong leven hier hun leven, en verkopen lokale producten aan reizigers die door hun leefgebied trekken.

De Doi Inthanon berg stond voorheen bekend als de Doi Luang, maar werd later vernoemd naar één van de eerste koningen van Chiang Mai. Koning Inthanon was een voorloper in het behoud van de flora en fauna van Noord-Thailand. Op zijn verzoek werd na zijn dood zijn as op de top van de berg geplaatst, en vandaag de dag kunt u hier nog steeds een gedenkplaats voor bezoeken.

Tijdens deze dagexcursie reist u met een privégids naar één van de meest vruchtbare schatten van Noord-Thailand: het Doi Inthanon Nationaal Park. Met zijn verkwikkende berglucht en koele klimaat is dit nationaal park een welkome afwisseling met de stad. Het is een absolute parel van natuurlijke schoonheid; ruige berglandschappen zijn bedekt met weelderige tropische bossen met daartussen krachtig stromende rivieren en indrukwekkende watervallen. Hier vindt u ook de hoogste bergtop van heel Thailand; de Doi Inthanon die maar liefst 2.565 meter boven zeeniveau ligt. Het park is beschermd natuurgebied waardoor het een heiligdom is voor vele diersoorten, waaronder 383 verschillende soorten vogels.

U vertrekt uit Chiang Mai en gaat via de Mae Ping vallei naar het bergachtige nationale park. U gaat als eerste naar de top, waar u de kans heeft de ‘Long Tailed Green Sunbird’ te zien. Een vogelsoort die alleen in dit deel van Thailand voorkomt. Vervolgens wandelt u twee uur door de weelderige bossen naar verschillende prachtige watervallen waaronder de Vachiratharn waterval; de meest spectaculaire waterval van Noord Thailand.

Vervolgens maakt u een wandeling over het Ang Ka pad door een vallei met beekjes, wilde orchideeën en met mos bedekte bomen. Na een korte wandeling komt u aan bij een koffieplantage, waar een lid van de Karen bergstam een korte uitleg over dit bijzondere project geeft. Na deze mooie ervaring is het tijd voor een heerlijke lokale lunch. Als laatste stop van deze dag bezoekt u de mooiste waterval van heel Chiang Mai, de Wachiratharn waterval.

U wordt rond 08:00 in de ochtend opgehaald en bent rond 17.00 uur weer terug bij uw hotel.

Verblijven in Chiang Mai

Yaang Come Village

Chiang Mai