Over alles is nagedacht bij Elephant Hills, wat de trip extra bijzonder maakt

Eén van de mooiste natuurgebieden van Thailand wordt gevormd door het Khao Sok National Park, gelegen in het zuiden van het land, op ongeveer een uurtje rijden ten noorden van Phuket. Dit nationaal park maakt deel uit van het grootste tropische regenwoud van Thailand. Het landschap is prachtig en er leeft een grote variëteit aan flora en fauna. U ziet hier talloze orchideeënsoorten, varens, zeldzame bamboesoorten en misschien zelfs de rafflesia, 's werelds grootste bloem. Qua dieren leven er hier vooral veel vogels, zoals de ijsvogel en de indrukwekkende neushoornvogel, apen, insecten en reptielen. Khao Sok vormt eveneens het leefgebied voor grotere diersoorten als olifanten, tijgers, beren, miereneters en herten, al zullen deze zich niet snel laten zien.

Dag 1
Vanaf de luchthaven of uw hotel heeft u een transfer naar Khao Sok. Onderweg vangt u een glimp op van het plattelandsleven en de schouwspellen die zich aan de kant van de weg afspelen. Al gauw wordt de weg rustiger en maken de dorpen plaats voor weelderig groene jungle. Na aankomst checkt u in, waarna u geniet van een smakelijke Thaise lunch. 's Middags maakt u tijdens een kanotocht voor het eerst kennis met het regenwoud van Khao Sok. U krijgt een zwemvest aangemeten en stapt aan boord van een stevige kano die door een lokale gids wordt voortbewogen. Op een ontspannen tempo glijdt u geruisloos over het riviertje. Geniet van het uitzicht op de ongerepte jungle, de weelderig begroeide kalksteenrotsen en het geluid van de vogels. Met een beetje geluk vliegt er een neushoornvogel over of ziet u reptielen die zich aan de oever opwarmen in de zon. Na verloop van tijd gaat u aan land en neemt uw gids u mee naar de olifantenopvang.

Het Elephant Hills Elephant Conservation Project is uniek; de dieren worden hier opgevangen en op verantwoorde wijze verzorgd. Tegenwoordig is het alom bekend dat het rijden op een olifant niet diervriendelijk is. Gelukkig wordt dat hier niet gedaan, maar u maakt op een andere manier kennis met deze vriendelijke grijze reuzen. Samen met de mahout, de olifantenverzorger, maakt u een smakelijke maaltijd voor de olifanten klaar en zult dit aan hen voeren, waarna u de kans krijgt om één van de olifanten te voorzien van een heerlijk bad, iets wat ze u in dank af zullen nemen, want hier zijn ze gek op! Na uw eerste kennismaking met dit prachtige gebied is het tijd om te relaxen. Na een verfrissende douche in uw tent kunt u genieten van een heerlijk diner.

's Avonds wordt er regelmatig een activiteit verzorgd, bijvoorbeeld een filmavond, een traditioneel dansoptreden door de Thaise jeugd of een kookdemonstratie. U verblijft één nacht in een van de tenten van Elephant Hills. De tent waarin u slaapt is speciaal overgekomen uit Kenia en is van alle gemakken voorzien. Alle openingen in de tent zijn afgeschermd met muskietengaas en binnenin vindt u een heus bed, een ventilator en een aangebouwde badkamer met comfortabele douche, toilet en wastafel. Het is heel bijzonder om hier met de nachtelijke bushgeluiden in slaap te vallen.

Dag 2
Hier heeft u geen wekker nodig. Zodra de nacht plaatsmaakt voor het frisse ochtendgloren ontwaken de vogels, die u met hun vrolijke getjilp wakker maken en ook de gibbons in de bush zullen zich bij de eerste zonnestralen laten horen. In het kamp staat al vroeg een heerlijk ontbijtje voor u klaar. Vandaag verkent u een ander deel van het nationaal park. Een groot gebied wordt gedomineerd door het Cheow-Lan meer, een uitgestrekt meer bezaaid met tropisch begroeide kalksteenrotsen. Het sprookjesachtige landschap wordt hierdoor ook wel liefkozend 'klein Halong Bay' genoemd, wat refereert naar het beroemde natuurgebied in Vietnam dat veel gelijkenis vertoont. U verkent het meer per lokale longtail boot. Tegen lunchtijd arriveert u bij het Elephant Hills Rainforest Camp, een drijvende lodge aan de oever van het meer. U neemt uw intrek in wederom een luxe tent voorzien van een ensuite badkamer.

Als u zich eenmaal geïnstalleerd heeft is het tijd voor de lunch, die uit een selectie van typisch Thaise gerechten bestaat. Smullen maar! Na de lunch verkent u de jungle rondom het meer te voet. Het woud wordt bewoond door ontelbaar veel vogels, apen, amfibieën, reptielen en zelfs olifanten, de zeldzame Aziatische os en luipaarden! Samen met uw gids doorkruist u het dichtbegroeide groen. Uw gids vertelt u graag meer over de bomen, planten, bloemen en dieren die hier voorkomen. Geniet, luister en leer van alle bushgeluiden om u heen! 's Avonds geniet u wederom van een weldadige Thaise maaltijd, waarna u tijd heeft om te relaxen en zich uiteindelijk kunt terugtrekken in de privacy van uw eigen tent.

Dag 3
Vroege vogels kunnen deze ochtend op eigen gelegenheid het meer verkennen met de kano's die daarvoor beschikbaar worden gesteld. De ongereptheid van het gebied en de kalmte die het meer uitstraalt werken rustgevend! Na het ontbijt gaat u samen met uw gids per kano op pad en maakt u een prachtige tocht door de smalle zijriviertjes van het meer en beleeft u de jungle weer vanuit een ander perspectief. Na de tocht keert u terug naar het Rainforest Camp voor een laatste lunch. Na de lunch keert u terug naar het vasteland en vervolgt u de weg naar uw volgende bestemming.