Het Khao Yai National Park is het oudste nationale park van Thailand

Dag 1 Van Bangkok naar Khao Yai 
U laat Bangkok al vroeg in de ochtend achter u, en maakt onderweg naar Khao Yai een stop in Prachinburi waar u een bezoek brengt aan het Abhaibhubejhr Hospital. In dit charmante gele koloniale gebouw worden lessen gegeven over de toepassing van traditionele kruiden in de geneeskunde. Luister goed, wellicht steekt u er ook nog iets van op!
Na deze bijzondere ochtend brengt uw gids u naar een lokaal restaurant, waar u geniet van een lunch nabij de wijngaarden. Wijngaarden in Thailand? Jazeker! Tussen de wijnranken geniet u van een heerlijke wijnproeverij.
In de namiddag, na uw lunch en wijnproeverij, rijdt u richting de bergen. Rijstvelden liggen verspreid op verschillende hoogtes en u bent toeschouwer van een geweldig fenomeen: ontelbaar veel vleermuizen verlaten dagelijks hun grot op zoek naar voedsel en scheren boven de rijstvelden? Heel bijzonder om dit te zien!

Uw verblijf voor de komende twee nachten is het Kirimaya Golf Resort & Spa, dat is gelegen in het Khao Yai National Park. Tijdens het diner hier kunt u alle indrukken van vandaag nog eens langzaam de revue laten passeren. 

Het Khao Yai National Park verkennen is heel bijzonder. Het park werd in 1962 opgericht en is daarmee het oudste nationale park van Thailand. In Khao Yai wordt u omgeven door weelderig tropisch regenwoud, palmen, bamboe, groene heuvels, droge loofbossen en grasland. Door deze veelzijdigheid is dit natuurgebied gezegend met de meest uiteenlopende planten- en dierensoorten. Tijdens uw verblijf hier ziet u diverse soorten klein wild en vogels. Er komen verschillende soorten apen voor, waaronder klapperapen en withandgibbons. Het uitgestrekte reservaat vormt ook het leefgebied van Indische olifanten, wilde runderen, herten en wilde zwijnen. Het park telt ruim driehonderd vogelsoorten, waaronder de prachtige neushoornvogel. Gegarandeerd: tijdens een wandeling door het park komt u de meest bijzondere palmen, varens, lianen en wilde orchideeën tegen. Tip! Neem warme kleding en een lange broek tegen de eventuele bloedzuigers mee als u Khao Yai wilt bezoeken. Ook een verrekijker kan van pas komen. Probeer als het kan de weekenden te mijden. Door de ligging in de buurt van Bangkok kan het dan erg druk zijn met dagjesmensen.

Dag 2 Dieren spotten
Na een heerlijk ontbijt bij Kirimaya rijdt u samen met uw gids naar het nationale park. Vanmorgen gaat u de weelderige landschappen en prachtige dieren en vogels van het park verkennen. U begint met een wandeling van drie kilometer door het bos naar de Nong Phug She Tower. Deze toren is gelegen naast de Nong Phug She vijver, de belangrijkste waterbron voor vele wilde dieren. U heeft hier een goede kans om olifanten en ander wild te zien. Khao Yai is een van de weinige plaatsen in Thailand waar u in de jungle nog wilde olifanten kunt bekijken. Na een stop bij de vijver loopt u naar de Heow Suwat watervallen, een van de filmlocaties voor de film 'The Beach'.
U heeft een picknicklunch in het park. Na de lunch wordt u teruggebracht naar Kirimaya, waar u de middag ter vrije besteding heeft.

Optionele activiteit: Khao Yai Nachtsafari
's Nachts zijn er in het park verschillende dieren actief, waaronder herten, stekelvarkens, olifanten, katachtigen en beren. Dit is uw kans om samen met een ranger, in een jeep met schijnwerper, op zoek te gaan naar deze dieren. Let wel, het spotten van dieren is altijd afhankelijk van omstandigheden én een portie geluk! 

Dag 3 Relaxen 
Vandaag ligt de ochtend aan uw voeten. Ontbijt wanneer u dat wilt, en gebruik de rest van de ochtend om te ontspannen in de spa, een paar baantjes te trekken in het zwembad of een balletje te slaan op de golfbaan. Voor gasten van het Kirimaya Golf Resort geldt een speciaal tarief, uw Talisman specialist kan u hier meer over vertellen.
Aan het eind van de ochtend checkt u uit en wordt u terug naar Bangkok gebracht. Onderweg stopt u in Ndol Streamside Thais Villas voor de lunch en brengt u een kort bezoek aan de tempel met Boeddha's voetafdruk in Saraburi. U komt in de namiddag aan in Bangkok.

Verblijven in Khao Yai