Dit park is zonder twijfel de beste plek in Thailand om wilde olifanten te zien.

Dag 1
Na het ontbijt gaat u op weg naar Kui Buri Nationaal Park, een rit van ongeveer twee uur. Dit park is zonder twijfel de beste plek in Thailand om wilde olifanten te zien.

Alvorens u het nationale park in gaat bezoekt u een dorpje. Dit dorpje maakt deel uit van een project waarbij de gemeenschap op een bewuste manier hun leefwijze aan toeristen laat zien. Dit is een nog weinig bezocht dorpje en daardoor ontzettend authentiek. U heeft een lokale lunch bij een familie thuis waarna u een aantal bezoeken brengt bij dorpsbewoners. U zult bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de timmerman en zien hoe hij zijn prachtige creaties met de hand maakt. Rijdend door het dorpje passeert u rubber,- en ananasplantages. De omgeving is schitterend groen. Ook zult u zien hoe lokale souvenirs van olifantenpoep worden gemaakt, hoe de rubber uit de bomen wordt getapt en hoe de bewoners prachtige sieraden maken van kokosnoten. 

Rond 15.00 uur is het tijd om in het nationale park op zoek te gaan naar de olifanten. Dit is het beste moment van de dag omdat de olifanten dan het meest actief zijn. U rijdt met een jeep door het park waar u stopt bij verschillende ‘viewpoints’. De kans dat u wilde olifanten zult spotten is groot. Het is een prachtig groen, jungleachtig gebied en behalve olifanten zijn er ook vele mooie vogels te zien. Rondom 17.30 uur verlaat u het nationaal park en wordt u naar uw accommodatie gebracht (lunch).

X2 Kui Buri Resort
U verblijft hier 1 nacht in een Deluxe Poolvilla op basis van logies en ontbijt.

X2 (uitgesproken als Cross Two) Kui Buri ligt een uur ten zuiden Hua Hin. De ligging, direct aan het strand en te midden van lokale vissersdorpjes, is uniek. Mede omdat deze regio nog relatief weinig Westerse toeristen ontvangt. Het minimalistische, open design waarbij gebruik is gemaakt van veel grijstinten, stenen en hout, staat garant voor een zen gevoel. De 23 villa’s waarvan een groot aantal met eigen zwembad en tuintje liggen verspreid over het boomrijke terrein. In het riante zwembad is het heerlijk afkoelen terwijl u geniet van het uitzicht op de oceaan. De indrukwekkende stenen muur langs de rand van het zwembad en de oude overhangende boom dragen bij aan de serene sfeer die zo centraal staat in dit resort.Het 4K Restaurant & Bar (uitgesproken als Fork) serveert Aziatische en fusion gerechten. De grote trots is de 14,5 meter lange knalrode bar. Hier kunt u terecht voor een selectie aan wijnen en cocktails. 

In de ochtend kunt u in 4K terecht voor een uitgebreid ontbijt. Door het open karakter van het restaurant geniet u maximaal van zeezicht. Heel veel meer ontspannen kan een dag niet beginnen. Om dit gevoel voort te zetten is een bezoek aan X2 Spa zeker aan te bevelen. Hier wordt een keur aan moderne en traditionele massage therapieën aangeboden. Naar keuze in de Spa Villa of dicht bij de natuur onder een strand paviljoen. Wilt u actief bezig zijn dan zijn er zowel op het water als in de natuur verschillende mogelijkheden. De accommodatie beschikt over een aantal kayaks en kleine catamarans waar u gebruik van kunt maken. Ook staan er fietsen tot uw beschikking. Een plattegrond voert u naar lokale (vissers)dorpjes, kustwegen en kleinschalige tempeltjes en brengt u dicht bij de lokale bevolking. Wat is er leuker dan met een lokale visser op pad te gaan om samen te gaan vissen. Uw vangst neemt u mee terug naar de accommodatie en wordt door de chef voor uw lunch of diner bereid. X2 ligt in een regio met diverse nationale parken. Olifanten spotten in het Kui Buri Nationaal Park is een absolute must. Voor de jonge gasten worden er leuke activiteiten georganiseerd; van het maken van een vlieger tot het beschilderen van stenen. De Thai zijn dol op kaartspelletjes en de medewerkers van X2 betrekken u hier graag bij. Sommige spelletjes zullen nieuw voor u zijn, andere vormen een variant op reeds bekende spellen. Een ander spel waar de Thai enthousiast van worden is Petanque. Hier in X2 is er speciaal een baan aangelegd welke dienst doet als het sociale ontmoetingspunt. Samengevat is X2 een accommodatie met een unieke, eigen stijl in een nog weinig bezocht gebied van Thailand. Wij raden u een verblijf hier van harte aan.

Extra informatie:
X2 Kui Buri is een huisdiervriendelijke accommodatie. Honden zijn hier graag geziene gasten en toegestaan in de villa’s. In de publieke ruimten dienen ze aangelijnd te zijn.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekt u samen met uw gids op weg naar Khao Sam Roi Yod. Dit is een nationaal park aan de kust gelegen halverwege tussen Kui Buri en Hua Hin. Hier zult u de schitterende Phraya Nakhon grot bezoeken. Deze grot is werkelijk magisch en bijzonder vanwege de tempel die in de grot ligt. Met een bootje vaart u eerst in ongeveer vijf minuten naar een strandje. Hiervandaan wandelt u verder naar de grot. Het is een forse tocht van zo’n drie kwartier bergopwaarts. Over het algemeen is deze wandeling , op eigen tempo, goed te doen. Wij zorgen ervoor dat u uiterlijk om 11.00 uur in de grot zult zijn. Op dat moment is de lichtval van de zonnestralen op de tempel op haar allermooist. U heeft alle tijd om de grot te bekijken waarna u weer rustig via dezelfde route naar het strand terugloopt. U kunt met uw gids overleggen of u vanaf het strand te voet terug wilt naar de auto of liever met de boot gaat. Mocht u besluiten te gaan wandelen dan zal dit ongeveer anderhalf uur in beslag nemen. 

Na de lunch in een lokaal restaurant wordt u naar Hua Hin gebracht.

Extra informatie:
Het is aan te raden om u tijdens het wandelen en het bezoek aan de grot goed in te smeren tegen de muggen.