De City Safari neemt u mee naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden van de stad met behulp van het lokaal openbaar vervoer

Vandaag staat uw gids om 08.00 uur voor u klaar in de lobby van uw hotel. In de drukke metropool Bangkok is reizen per openbaar vervoer behalve sneller en milieuvriendelijker, ook een uitgelezen kans om dichter bij de plaatselijke bevolking te komen. Een prettige manier om in aanraking te komen met lokale tradities en de leefwijze van de Thai.

Uw start de dag met een rit per skytrain, een bovengronds metrosysteem dat alle gebieden in Bangkok eenvoudig met elkaar verbindt. In de ochtend is de trein goedgevuld met zakenmannen op weg naar belangrijke afspraken en enthousiast kwebbelende schoolkinderen. Ter hoogte van de Chao Phraya rivier gaat u van boord.
U stapt op één van de publieke boten, een ander populair vervoersmiddel waarmee de Bangkokians de verkeerschaos in de stad ontlopen. Geniet van de skyline die aan u voorbijtrekt. Moderne wolkenkrabbers worden afgewisseld met op palen balancerende lokale huisjes op de oever.  

In de buurt van het Grand Palace en de Wat Pho meert de boot aan en gaat u aan land.
U bezoekt de Wat Pho, de grootste en oudste tempel van Bangkok die een immens grote liggende Boeddha huisvest. Op het tempelterrein ziet u adembenemende stoepa's en paviljoens waarin bijzondere relikwieën worden tentoongesteld.

Vervolgens gaat u naar het Koninklijk Paleis dat tussen het eind van de 18e eeuw en het midden van de 20e eeuw de residentie is geweest van verschillende koningen. Allemaal hebben zij hun eigen stempel op het complex gedrukt. In het hoofdgebouw vindt u het hoogtepunt van de Thaise geschiedenis in de vorm van de smaragdgroene Boeddha. Dit kleine beeldje dat eigenlijk van jade is gemaakt is het belangrijkste godsdienstige symbool van de Thai, een waar nationaal heiligdom. 

Vol nieuw verworven kennis over de historie van het land en de diepgewortelde religieuze tradities verlaat u het heilige terrein en maakt u een korte wandeling naar Err Bangkok. Dit trendy restaurant noemt zichzelf ‘Urban Thai Chic’. In een sfeervolle omgeving met robuuste muren met graffiti en bijzondere muurschilderingen gaat u genieten van een smakelijke lunch. Uw tafel wordt gevuld met kleurrijke en smakelijke gerechtjes om te delen. Voor het dessert wordt u verwacht bij de buren, Black Bear Bake. De koffies hier zijn behalve goed ook heel bijzonder. Ooit eerder een Pink Latte of Nutella Latte geprobeerd? Voor een energieboost kunnen we u de Matcha Caramel Latte aanraden.

Na de lunch springt u in een tuk-tuk, het iconische voertuig met drie wielen. U laat de drukte al snel achter u en rustige straatjes voeren naar de Ban Baat gemeenschap. Lang voor de exponentiële groei van Bangkok was dit een op zichzelf staand dorpje. Speciaal aangewezen door de koning om handgemaakte kommen te vervaardigen. Met deze traditionele kommen verzamelden de monniken hun dagelijkse aalmoezen. Tegenwoordig komen de meeste kommen uit fabrieken maar hier in Ban Baat draait alles nog steeds om handgemaakte exemplaren. Bijzonder leuk om hier een kijkje te nemen en, indien zij aanwezig zijn, één van de lokale families te ontmoeten.

Per tuk-tuk reist u verder naar het Siam Museum, alweer de laatste stop van deze interessante en goedgevulde dag. U verkent dit informatieve museum boordevol culturele en historische informatie. De interactieve opzet zal niet alleen volwassenen aanspreken, ook kinderen zullen hier met plezier ronddwalen. Aan het einde van de dag staat er een comfortabele auto voor u klaar om u terug naar uw hotel te brengen. U zult hier rond 17.00 uur aankomen.

Goed om te weten:
Er gelden strikte kledingvoorschriften in Grand Palace en de Wat Pho. Mannen dienen een lange broek te dragen en vrouwen een lange broek of een lange rok tot aan de enkels. De kleding mag niet strak of doorschijnend zijn. Schouders dienen bedekt te zijn. Eventueel is er bedekkende kleding te huur. Open schoenen, sandalen zonder sokken en slippers zijn niet toegestaan.

Het Siam Museum is op maandagen gesloten. Wanneer u deze excursie op maandag maakt dan zullen we een bezoek aan het Jim Thompson Museum in het programma opnemen. Jim Thompson verwierf bekendheid en fortuin met de handel in zijde. Zijn grootste belangstelling ging echter uit naar Thaise kunst. U kunt prachtige kunstobjecten bewonderen in dit charmante museum, een ingenieuze bouwwerk bestaande uit zes teakhouten woningen.