De City Safari neemt u mee naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden van de stad met behulp van het lokaal openbaar vervoer

In het drukke Bangkok is het lokale transport een milieuvriendelijke en ideale manier om u te vervoeren. Per Skytrain, tuktuk of veerboot bent u in no time bij de belangrijkste bezienswaardigheden van deze metropool. Deze dag begint vroeg en u ervaart hoe Bangkok ontwaakt. In Lumpini Park bent u getuige van de actieve locals die in dit groene hart van de stad Tai Chi, Yoga en Aerobics beoefenen. Na het ontbijt gaat u met de skytrain naar station Saphan Taksin, gelegen aan de Chao Phraya rivier. Hier stapt u op de boot richting de Tha Thien pier waar u van boord gaat. U bezoekt de Wat Pho, de grootste en oudste tempel van Bangkok die een liggende Boeddha van 46 meter lengte en 15 meter hoog huisvest. Op het tempelterrein ziet u adembenemende stupa's en paviljoens waarin relikwieen worden bewaard.

Vervolgens gaat u naar het Koninklijk Paleis dat tussen het eind van de 18e eeuw en het midden van de 20e eeuw de residentie is geweest van verschillende koningen, die allemaal hun eigen stempel op het complex hebben gedrukt. In het hoofdgebouw vindt u het hoogtepunt van de Thaise geschiedenis in de vorm van de smaragdgroene Boeddha. Dit kleine beeldje dat eigenlijk van jade is gemaakt, is een belangrijk godsdienstig symbool van de Thai en nationaal heiligdom.

In de middag neemt u de tuktuk of u wandelt richting het koninklijke gebied van Sanam Luang. Vanuit Rachadamnoen de 'Thaise Champs Elysees', gaat u in een tuktuk naar de historische klong Saen Saap. Aan boord van een klong 'bus-boot' steekt u de rivier over en bezoekt u Jim Thompson's House en het museum. Jim Thompson, verwierf bekendheid en fortuin met de handel in zijde. Zijn grootste belangstelling ging echter uit naar Thaise kunst. Het ingenieuze bouwwerk bestaat uit zes teakhouten woningen, en staat vol kunstzinnige verrassingen. Aan het einde van de middag heeft u de gelegenheid om een van de bekende shopping malls te bezoeken.