Wij geven u alvast een tip: hou nog genoeg eetlust over voor de lokale specialiteiten die u later deze ochtend worden aangeboden!

Vandaag kunt u op uw gemak ontwaken en rustig genieten van het ontbijt in uw hotel. Er wachten u later deze ochtend een aantal lokale specialiteiten dus bewaart u nog wat eetlust.

Om 09.30 uur staat uw gids voor u klaar in de lobby van uw hotel en gaat u samen op weg naar Saphan Taksin. Hiervandaan wandelt u naar de wijk Bangrak, een deel van Bangkok bekend om haar eten en eetstalletjes, vaak door families gerund. Laat u verrassen door de smaak van de lokale snacks, van traditioneel tot exotisch, en maak een praatje met de uitbaters van de diverse stalletjes. Zij vertellen u graag over hun dagelijks leven. Ook uw gids weet u veel te vertellen zodat u alles te weten komt over de bijzondere en wereldberoemde Thaise eetcultuur. 

U vervolgt uw weg en wandelt naar een tempel genaamd Wat Suan Phlu. Deze minder bekende tempel met liggende boeddha is bijna helemaal gemaakt van hout en straalt temidden van de moderne gebouwen verrassend veel rust uit. Hier zult u een zegening ontvangen van de monniken die hier in dit tempelcomplex leven.

Gezegend vertrekt u hier en gaat u per tuk tuk of te voet verder (dit kunt u op het moment zelf beslissen) naar het Bangkokian museum. Een museum dat vaak over het hoofd wordt gezien maar een verrassend interessant inzicht geeft in de Thaise folklore.

Vanaf het museum voert een korte wandeling u, via de ‘street art graffiti straat’ naar Charoen Krung Road. Een straat met een interessant architectonisch karakter, ook wel het 'Brooklyn of Bangkok' genoemd. U treft hier vele gebouwen in Art Deco stijl vanaf de jaren '30. Vergeet u vooral ook niet om een blik te werpen op de prachtige façade van de Portugese ambassade. Achter de ambassade bevindt zich Warehouse 30, een verzameling pakhuizen. Deze stonden lange tijd leeg maar vormen nu een creatief ontmoetingspunt voor de 'Bangkokians'. U neemt hier een kijkje waarna u per publieke boot de rivier oversteekt voor een bezoek aan de Jam factory. Gevestigd in een oude fabriekshal treft u hier een galerie, designwinkeltjes, een bar en restaurant aan. In het restaurant genaamd 'Never Ending Summer' geniet u van een heerlijke lunch. 

Terugkijkend op een interessante ochtend wordt u per auto teruggebracht naar uw hotel waar u tussen ongeveer 13:30 uur en 14:00 uur aan zult komen.

Notes:
-de duur van deze excursie bedraagt 4 a 4,5 uur.
-een bezoek aan het Bangkokian museum is alleen mogelijk van woensdag t/m zondag.
-houdt u er rekening mee dat u gepaste kleding draagt waarbij schouders en knieën bedekt zijn.