U komt terecht in de nog onbekende delen van de stad

Om 14.30 uur staat uw gids voor u klaar in de lobby van uw hotel. Er wacht u een leuke middag waarbij u terechtkomt in de nog onbekende delen van de stad. U gaat per auto of veerboot (afhankelijk van de locatie van uw hotel) op weg naar de Memorial Bridge. Deze brug werd gebouwd in 1932 om de 150 jaar durende regeerperiode van de Chakri dynastie te eren. Vandaag de dag regeert deze Chakri dynastie nog altijd. Na het in 2016 overlijden van de zeer geliefde koning Bhumibol zit sinds 2017 de tiende Chakri koning op de troon, zijn zoon Maha Vajiralongkorn. U steekt te voet de brug over en kunt genieten van het uitzicht op dit rustigere deel van de rivier. U begeeft zich nu in een veel rustiger deel van de stad. De Wat Prayun tempel met prachtige witte stoepa die u hier bezoekt is een oase van rust en wordt zelden bezocht door buitenlandse bezoekers. De bijbehorende tuin met waterpartij nodigt uit om ontspannen rond te kijken en is het thuis van vele vriendelijke schildpadden en vissen. Nadat u het lokale wildleven gedag heeft gezegd heeft u de kans om de stoepa te beklimmen. Dit is officieel bij geen enkele andere tempel toegestaan, echt een buitenkans dus. Boven geniet u van een mooi uitzicht over dit wat lagere deel van Bangkok. Tevens ziet u hier goed hoe drie verschillende religies dicht bij elkaar samenleven. Aan de ene kant een katholieke kerk, aan de andere kant een moskee en natuurlijk de boeddhistische tempel waar u zelf opstaat. 

Eenmaal beneden staat er een traditionele zegening van de aanwezige monniken voor u gepland. Gezegend vervolgt u uw weg en wandelt u naar de Portugese wijk, lokaal bekend als Kudichin. Een unieke, verrassend onbekende wijk in Bangkok met smalle rustige straatjes en een heel eigen sfeer. Dit gebied is ontdekt door de Portugezen en de centrale Santa Cruz kerk doet heel erg Europees aan. Wanneer de kerk geopend is kunt u uiteraard een kijkje van binnen nemen. U brengt een bezoek aan bakkerij Khanom Farang Pa Lek waar traditionele Portugese koekjes worden gemaakt en verkocht. Van maandag t/m vrijdag kunt u in de werkplaats zien hoe dit precies in zijn werk gaat. Op zaterdag en zondag is deze specifieke bakkerij met werkplaats gesloten. Gelukkig kunt u dan nog wel steeds van de koekjes genieten. Uw gids koopt ze op die dagen voor u in een andere bakkerij. 

Uw volgende stop is bij een lokaal museum waar u meer leert over de Europese invloeden in deze wijk. Maar eerst is het tijd om te genieten van die zojuist aangeschafte Portugese lekkernijen en een heerlijk kopje Chinese thee of een ander drankje. Vervolgens verkent u het museum en komt u te weten waarom de Portugezen juist op deze plek terechtkwamen. 

Een tuk tuk voert u naar de Wang Lang markt. Een typisch Aziatische markt met de gebruikelijke geuren, kleuren en drukte maar ook hier geldt weer dat dit een weinig bekende markt is voor buitenlandse bezoekers. Wat een verschil met vele andere markten! De bijzondere sfeer, smalle gangetjes en vele winkeltjes nodigen uit tot een uitgebreide verkenningstocht. Van kleding en woonaccessoires tot techniek en culinaire specialiteiten, al het denkbare wordt hier aangeboden. Zeer populair is de tegen marktprijzen aangeboden sushi. 

U bevindt zich nog altijd vlak bij de rivier en er is geen mooiere plek om de dag af te sluiten dan met zicht op de Chao Phraya. In de 342 Bar van het Baan Wang Lang hotel worden verschillende lokaal gebrouwen biertjes aangeboden. Onder het genot van een fris pintje ziet u de zon ondergaan en is er alweer een einde gekomen aan deze fantastische dag in Bangkok. Rond 18.00 uur brengt uw gids u terug naar uw hotel. Wanneer u nog wat langer wilt blijven in deze mooie Rooftop Bar en op eigen gelegenheid terug wilt reizen dan is dat geen enkel probleem. Uw gids legt u met plezier de weg terug naar uw hotel uit.