Deze luxe trein brengt haar reizigers naar plekken die voor andere reizigers altijd verborgen zullen blijven

De Eastern & Oriental Express is al jaren een begrip in Zuidoost Azië. De in jaren '30 stijl ontworpen chique trein roept bij de reizigers die u al voorgingen nog altijd een gevoel van nostalgie en fabelachtige herinneringen op. Het is een luxe, maar tegelijkertijd ook een hele bijzondere en ontspannen manier van reizen waarbij u plekken te zien krijgt die voor andere reizigers verborgen blijven. De Eastern & Oriental Expres rijdt drie-, vier- en zevendaagse trajecten tussen Bangkok en Singapore, met stops in onder andere Kuala Lumpur en, op de lange route, de Cameron Highlands in centraal Maleisië.

De Eastern & Oriental Express is met stip de meest luxe trein in dit deel van Azië. Met zijn donkergroene exterieur valt de trein maar nauwelijks op in het landschap; een veel natuurlijker beeld in vergelijking met bijvoorbeeld de blauw-gele intercity's die dagelijks door de Nederlandse weilanden razen. De Eastern & Oriental Express is een antieke trein, maar prachtig gerestaureerd. De 22 rijtuigen zijn afgewerkt met goudkleurige versieringen en binnen treft u stijlvolle privé compartimenten waar u zich op elk gewenst moment even terug kunt trekken. Naast de suites herbergt de trein drie restauratierijtuigen, een bar, een winkeltje en een observatierijtuig vanwaar u het beste uitzicht heeft.

De Eastern & Oriental Express crew is attent, maar altijd subtiel aanwezig. De service is onberispelijk en er is zelfs 24-uurs roomservice en live muziek aan boord! Een team van getalenteerde chefs staat ervoor garant dat het u op culinair vlak aan niks zal ontbreken. En dat blijft niet bij de drie hoofdmaaltijden, want er wordt ook gezorgd voor een luxe high tea en in de bar worden heerlijke cocktails geserveerd. U legt tijdens de reis heel wat kilometers af.

De Eastern & Oriental Express baant zich een weg door prachtige landschappen en slaperige dorpjes. Hoewel de trein een vertrouwde verschijning is, kijken de locals toch altijd even op wanneer de donkergroene wagons op een ritmische cadans door het landschap glijden. U verblijft niet de hele tijd aan boord, maar er worden onderweg ook tal van stops gemaakt, zoals bij de befaamde historische brug bij de Kwai rivier in Thailand.