Een luxe in de Arabische stijl ontworpen poolvilla vormt hier de basis voor een heerlijk verblijf in de woestijn

Op een klein uur rijden van Dubai en slechts twintig minuten van de witte stranden van Ras al Khaimah ligt Wadi Khadeja, een verborgen oase middenin de Arabische woestijn. Tussen de glooiende goudgele zandduinen ontwaart zich daar Al Wadi Desert, A Ritz Carlton Partner Hotel, een schitterend resort in nomadische stijl waar de schoonheid van de woestijn in alle luxe en met een vleugje romantiek meemaakt. Uw luxe pool villa vormt al een uitstekende basis, maar de aanwezigheid van de geweldige spa en de vele mogelijkheden voor (duurzame) activiteiten maken deze luxe woestijnbeleving compleet.

Wild spotten in de woestijn

Al Wadi Desert bewijst dat er in de woestijn meer te doen is dan alleen de hoge zandduinen beklimmen of het maken van een kamelentocht. Zo kunt u een kijkje nemen bij de gemsbokken, of 'oryx' zoals deze dieren hier genoemd worden. Het is een bedreigde diersoort. Daarom neemt het resort het voortouw om deze dieren op te vangen, te verzorgen en de populatie te verhogen door middel van een fokprogramma. Verder kunt u er paardrijden (voor kinderen zijn er pony’s om te verzorgen), onder begeleiding van een ranger vogels spotten, fietsen en een bezoek brengen aan de valkeniers. Er zijn veel verschillende migratie vogels die allemaal eventjes Al Wadi aandoen. Voor de kleintjes is er de speciale Ritz Kids Club waar kinderen allerlei activiteiten kunnen ondernemen en er is ook een grote speeltuin. Tenslotte is er een gym, een yogaruimte en een geweldige spa met een enorm aanbod aan heerlijke behandelingen. Een bijzondere toevoeging is hier het ‘regenwoud’, een ware oase van rust.

Pool Villa met uitzicht op de zandduinen

Het hotel doet Arabisch aan met wapperende kleden en mooie houtsnijwerken in elke deur. Het resort is heel ruim opgezet en heeft 101 villa's. Het ontwerp van de villa's is gebaseerd op traditionele Arabische tenten. Overigens zijn de muren wel van steen en glas, met weelderige gordijnen voor extra privacy. De villa's zijn stuk voor stuk Arabisch ingericht en hebben een privézwembad. Tijdens ons bezoek aan het resort konden we vanaf het terras de gemsbokken en gazelles in de woestijn zien lopen!

Er zijn drie type villa’s. De Al Rimal Villa is met een slaapkamer, zithoek, enorme badkamer en terras met eigen pool al heel ruim. Vanaf uw terras kijkt u zo de woestijn in, waar zo af en toe kleine gazellen en oryx te zien zijn. Voor een nog betere connectie met de natuur en wat meer luxe, kiest u voor de Al Khaimah Villa. Deze villa’s hebben vrijwel geheel rondom glas, zodat u vanuit zowel uw badkamer, living als slaapkamer zicht heeft op de woestijn. Ook ziet u deels de andere villa’s. Wilt u 100% privacy, dan kiest u voor de Al Sahari Suite, die qua formaat en design gelijk is aan de Al Khaimah Villa, maar volledige privacy biedt. Alle villa’s hebben een eigen (verwarmd) zwembad.

Privédiner in de Safran Tower

Het resort heeft meerdere restaurants. Het 'signature' restaurant Safran serveert heerlijk Thais eten. Daarnaast zijn er nog drie restaurants waar een fusion van Arabische en internationale gerechten wordt geserveerd. Zoals Farmhouse, waar wij zelf tijdens ons verblijf in het resort van een uitstekend diner genoten. Verrassend genoeg is dit restaurant opgezet als een soort Amerikaans steakhouse, met een warme inrichting zoals u deze op het platteland zou verwachten. Wij genoten hier van een uitstekende botermalse tenderloin. Heel bijzonder is ook de Safran Tower, een hoge toren waar u onder de heldere sterrenhemel in kunt genieten van een geweldig privédiner; wanneer u iets te vieren heeft of gewoon zomaar.

Tripadvisor over Al Wadi Desert, A Ritz Carlton Partner Hotel

Vergelijkbare accommodaties in Verenigde Arabische Emiraten