Een luxe in de Arabische stijl ontworpen poolvilla vormt hier de basis voor een heerlijk verblijf in de woestijn

Op een klein uur rijden van Dubai en slechts twintig minuten van de witte stranden van Ras al Khaimah ligt Wadi Khadeja, een verborgen oase middenin de Arabische woestijn. Tussen de glooiende goudgele zandduinen ontwaart zich daar Al Wadi Desert, A Ritz Carlton Partner Hotel, een schitterend resort in nomadische stijl waarde schoonheid van de woestijn in alle luxe en met een vleugje romantiek meemaakt. Uw luxe pool villa vormt al een uitstekende basis, maar de aanwezigheid van de geweldige Spa en de vele mogelijkheden voor (duurzame) activiteiten maken deze luxe woestijnbeleving compleet.

Wild spotten in de woestijn

Al Wadi Desert, A Ritz Carlton Partner Hotel bewijst dat er in de woestijn meer te doen is dan alleen de hoge zandduinen beklimmen of het maken van een kamelentocht. Zo kunt u een kijkje nemen bij de gemsbokken, of 'oryx' zoals deze dieren hier genoemd worden. Het is een bedreigde diersoort.Daarom neemt het resort het voortouw om deze dieren op te vangen, te verzorgen en de populatie te verhogen door middel van een fokprogramma. Verder kunt u er paardrijden,onder begeleiding van een ranger vogels spotten, fietsen en een bezoek brengen aan de valkeniers.Tenslotte is er een geweldige spa, met een enorm aanbod aan heerlijke behandelingen. Er is tevens een gym, een yogaruimte en een zogenaamd 'regenwoud', een bijzonder onderdeel van de Spa die maar in weinig andere resorts van deze keten te vinden is.

Pool Villa met uitzicht op de zandduinen

Het resort is met 101 villa's groots opgezet, maar doordat de villa's wijdverspreid liggen, voelt dat niet zo aan. Er zijn verschillende typen villa's. De Al Rimal Villa biedt al een oase aan ruimte van 158 vierkante meter en de Al Khaimah en Al Sahari Villa's bieden zelfs 253 vierkante meter aan comfort. Elke hogere categorie villa biedt meer privacy. Het ontwerp van de villa's is gebaseerd op traditionele Arabische tenten. Overigens zijn de muren wel van steen en glas, met weelderige gordijnen voor extra privacy. De villa's zijn stuk voor stuk Arabisch ingericht en hebben alle een privézwembad. Tijdens ons bezoek aan het resort konden we vanaf het terras de gemsbokken en gazelles in de woestijn zien lopen! 

Privédiner in de Safran Tower

Er is keus genoeg. Het 'signature' restaurant Safran serveert heerlijk Thais eten. Daarnaast zijn er nog drie restaurants waar een fusion van Arabische en internationale gerechten wordt geserveerd. Heel bijzonder is de Safran Tower, een hoge toren waar u onder de heldere sterrenhemel kunt genieten van een geweldig privédiner: wanneer u iets te vieren heeft of gewoon zomaar. 

Tripadvisor over Al Wadi Desert, A Ritz Carlton Partner Hotel

Vergelijkbare accommodaties in Verenigde Arabische Emiraten