Hotel Armani is gesitueerd in het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa, en geeft haar gasten direct toegang tot de Dubai Mall

Het Armani Hotel, een ontwerp van niemand minder dan de Italiaanse designer Giorgio Armani, is een verhaal apart binnen de hotellerie van Dubai. Wat betreft de locatie is het hotel niet te kloppen. Het hotel is namelijk gesitueerd in het hoogste gebouw van de stad (en van de wereld!), de 828 meter hoge Burj Khalifa, en geeft haar gasten direct toegang tot de Dubai Mall. Daarnaast is het hotel uniek; het enige andere Armani Hotel ligt in Milaan.

Giorgio Armani

In het design van het hotel is overal de signatuur van Giorgio Armani terug te vinden. De kleurtonen zijn aards met veel donker hout, beige en goudtinten en het welbekende blokmotief. De vormen zijn strak en plekken als de minibar, tv en kast zijn weggewerkt achter grote donkere schuifdeuren. De Armani Classic en Deluxe kamers zijn al prima, maar echt heerlijk zijn de Fountain Suites met uitzicht op de beroemde fonteinen die 's avonds voor een waar spektakel zorgen.

Moderne snufjes

Naast dat het hotel een strak en modern design heeft, geniet u hier ook van de nodige handiger snufjes. In uw slaapkamer ligt een gepersonaliseerde Ipad (in een suite heeft u er zelfs twee) waarmee bijna alles in de kamer bediend kan worden: het licht, de vitrage en gordijnen, muziek, televisie en zelfs de deurcamera en het openen van de deur kan met deze Ipad. Daarnaast kunt u de Ipad gebruik voor internet of het reserveren van een tafel in een van de restaurants of een behandeling in de spa.

Geheime toegang tot The Dubai Mall

Het zal u niet verbazen dat de meeste restaurants in het hotel Italiaans/Mediterraans geïnspireerd zijn. Daarnaast is er een goed Japans restaurant. Het hotel heeft een gym die 24/7 geopend is en een spa met indoor zwembad. Er is tevens een buitenzwembad, gelegen op het dakterras.

 

Op pad in Dubai

Met de taxi bent u in mum van tijd bij sites als Old Dubai (steek de Creek over met de abra voor 1 dirham per persoon), waar u een kijkje kunt nemen bij de kruidensoukh. Liefhebbers van winkelen zitten in Dubai eerste rang. Vanuit het hotel loopt u zo via een 'geheime toegang' het grootste winkelcentrum van Dubai in: The Dubai Mall.

Tripadvisor over Hotel Armani

Vergelijkbare accommodaties in Verenigde Arabische Emiraten