Een Arabisch sprookje midden in 's werelds meest uitgestrekte woestijn

The Empty Quarter, zo wordt de grootste niet onderbroken zandwoestijn ter wereld genoemd. In de Emiraat Abu Dhabi ligt deze Liwa woestijn waar u het bijzondere Anantara Qasr Al Sarab resort vindt. Vanuit Abu Dhabi rijdt u over de snelweg die dwars door de woestijn is aangelegd richting Liwa. Na ongeveer 1 uur verlaat u de snelweg en slingert u over een smalle weg dieper de woestijn in totdat u na een kwartiertje bij de poorten van het Qasr al Sarab Resort aankomt. Het resort is geheel in Arabische stijl opgetrokken en strekt zich uit over bijna twee kilometer waardoor het lijkt alsof u in een dorpje in de woestijn bent aangekomen. Het resort staat op een uitgestrekt terrein, maar het voelt alsof het juist beperkt van omvang is. Zoveel persoonlijke aandacht en service, zo ver van de bewoonde wereld verwijderd. Zo onaangetast en puur.

Arabisch woestijnkasteel

Het prachtige complex is gebouwd als een woestijnkasteel en is volledig in Arabische stijl ingericht. De verhalen uit duizend-en-een-nacht moeten zich hier hebben afgespeeld. Zand, overal waar u kijkt zand. En denk alstublieft niet dat hier om die reden niets te doen is. Een trip naar dit hotel betekent een verblijf in het hart van de uitgestrekte woestijn. Het resort kent zijn pappenheimers en heeft voor zijn gasten een uitgebreide reeks activiteiten in petto. Kameelrijden, mountainbiken, 4x4 quad en wandelen! De hoge zandduinen zijn redelijk eenvoudig te beklimmen. Bovenop is een prachtig uitzicht uw beloning. Vooral bij zonsondergang zijn de kleurschakeringen in het zand betoverend. Wie na een inspannende dag de vermoeide spieren wil revitaliseren, neemt een duik in het zwembad of brengt een bezoek aan de Anantara Spa. Deze Thais geïnspireerde spa voert een breed programma.

Van riante kamer tot pool villa

Het resort herbergt meer dan 200 riant bemeten kamers, suites en villa's. Toch is het absoluut geen massaal complex. Integendeel zelf. Via een dubbele houten deur bereikt u de riante badkamer met een rond grootformaat ligbad. De Pool Villas bieden de overtreffende trap van luxe en comfort met en een, twee of drie slaapkamers en een eigen zwembad. Leven op een plaats die ver afgezonderd ligt van de bewoonde wereld heeft naast alle voordelen ook een klein nadeel.

Tijd voor de shisha

Even een hapje eten buiten de deur zit er niet in. Daarom bent u voor een maaltijd en een drankje volledig aangewezen op het resort. Dat is overigens geen straf. Qasr Al Sarab heeft verschillende mogelijkheden en is van alle markten thuis! Al Waha en Al Liwan serveren specialiteiten uit het Midden-Oosten en de internationale keuken. In de Steakhouse staan de echte 'bites' op de kaart en in de Rooftop Lounge heerlijke cocktails. Ghadeer heeft een 'volbloed' Arabische keuken. Van oktober tot maart kunt u een nacht boeken in een bedoeïenentent in de woestijn. Hier gaat bij het kampvuur de shisha (waterpijp) onbaatzuchtig in het rond.

Tripadvisor over Qasr Al Sarab Desert Resort by Anantara

Vergelijkbare accommodaties in Verenigde Arabische Emiraten