Luxe en ontspanning

The Oberoi Beach Resort Al Zorah is een modern beach resort in Ajman, een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Vanaf de luchthaven van Dubai is het ongeveer een half uur tot drie kwartier rijden naar dit luxe oord.

Fris en elegant

The Oberoi is een ontwerp van de Italiaanse architect Piero Lissoni die met lichte tinten en minimalisme te werk is gegaan, met als resultaat frisse lichte ruimtes. Het resort biedt elegante en moderne kamers, suites en luxe villa’s met één tot drie slaapkamers. De premier kamers vormen de basis en zijn met een oppervlakte van 81m² inclusief een groot balkon al erg ruim. Alle kamers en suites liggen verspreid over de twee hoofdgebouwen en bieden zeezicht. De villa’s met drie slaapkamers liggen centraal in het resort; de villa’s met twee slaapkamers (onze favoriet!) hebben een prominente locatie aan het strand. Overigens hebben de villa’s allen een eigen zwembad.

Ontspanning

Het algemene zwembad is met een lengte van 85 meter een echte blikvanger. Hier kunt u nog eens baantjes trekken! Aan weerszijden van het zwembad staan zonnebedden met parasols en er zijn ook enkele cabana’s waar u heerlijk kunt relaxen. Gedurende de dag wordt ijswater geserveerd en uiteraard kunt u bij de ober een drankje of een snack bestellen. Vanuit het resort loopt u zo het mooie natuurlijke strand op, waar u plaats kunt nemen in een van de cabana’s of de zonnebedden. Daarnaast biedt het resort voor uw ontspanning de Oberoi Spa, een oase van rust waar u geniet van een massage of hammam behandeling.

U komt hier vooral voor uw rust, want het gebied rondom het resort is nog in ontwikkeling. Op korte afstand is er een klein watersport centrum vanwaar u een kajak excursie kunt boeken om door de mangroves te peddelen of een SUP sessie en om de hoek ligt een golfbaan. Wilt u wat meer de levendigheid opzoeken, dan kunt u gemakkelijk per taxi of via het resort een dagtocht naar Dubai of Abu Dhabi maken.

Culinair komt u niets tekort

Op culinair vlak biedt het resort twee uitstekende restaurants. In Aquario, aan het strand gelegen, geniet u al fresco van uitstekende seafood. Vinesse is het hoofdrestaurant van The Oberoi, waar in de ochtend het ontbijt wordt geserveerd. Er is een buffet, maar u kunt a la carte ook allerlei ontbijtgerechten bestellen, waaronder wafels op een stokje of verse eieren bereid zoals u dat wenst. In de avond ziet u de chef-kok en zijn team hier in de open keuken wereldse gerechten bereiden. Beide restaurants hebben tevens een bar en voor een lichte snack en een drankje bent u bij de Poolside Lounge aan het juiste adres.

Vergelijkbare accommodaties in Verenigde Arabische Emiraten