Vliegen naar Verenigde Arabische Emiraten

Talisman biedt reizen naar twee van de zeven Emiraten: Dubai en Abu Dhabi. Zowel KLM als Emirates vliegen dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Dubai. Emirates biedt dagelijks zelfs twee vluchten naar deze bestemming aan. Reist u na een citytrip in Dubai verder naar een bestemming in Azië of Afrika, dan biedt Emirates uitstekende doorverbindingen. Wilt u rechtstreeks van Amsterdam naar Abu Dhabi vliegen, dan kan dat eveneens met KLM of met Etihad Airways. Vaak vormt Abu Dhabi een tussenstop tijdens een reis naar een bestemming in Azië of Afrika. Reist u door, dan biedt Etihad Airways goede connecties.

Tours & Transfers in Verenigde Arabische Emiraten

Met Talisman reist u altijd op privébasis. Maakt u een reis door de Verenigde Arabische Emiraten, dan heeft u op elke bestemming de beschikking over uw eigen privégids/chauffeur. U wordt vervoerd in een luxe privé-auto die uiteraard voorzien is van airconditioning. U hoeft uw gids niet te delen waardoor u niets hoeft te missen van zijn of haar uitgebreide kennis over het land en al haar bezienswaardigheden. Het grootste voordeel van een privégids is dat het programma bijzonder flexibel is en moeiteloos aan uw wensen aangepast kan worden.

Klimaat in Verenigde Arabische Emiraten

Er heerst een subtropisch klimaat in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is hier het gehele jaar door warm met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheidsgraad. De beste reistijd is november tot en met april. De luchtvochtigheid is dan minder hoog en de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 25 en 30 graden. Van mei tot september is het beduidend warmer tot ondraaglijk heet.

Eten en drinken in Verenigde Arabische Emiraten

U kunt heel divers eten in de Arabische Emiraten. In de keuken zijn de Afrikaanse, Arabische, Aziatische en Europese invloeden goed merkbaar. De officiële religie van de emiraten is de islam, waardoor hier geen varkensvlees geserveerd wordt. Wel ziet u vaak lamsvlees, Indiaas geïnspireerde maaltijden, vis en gerechten met dadels op de menukaart staan. Alcohol is in principe verboden. Veel hotels en restaurants hebben echter een vergunning om alcohol te mogen schenken. Daarbuiten is het drinken van alcohol in het openbaar verboden; er staat zelfs een boete op. De lokale bevolking drinkt vooral veel thee. Het is de gewoonte om s avonds, na het diner, een kopje qahwa (koffie) te drinken. De emiraten kennen scherpe hygiëneregels. Het kraanwater is gewoon drinkbaar, maar desondanks is het drinken van mineraalwater uit flessen het veiligst. Houdt u er rekening mee dat restaurants en andere eetgelegenheden tijdens Ramadan overdag gesloten zijn.

Cultuur in Verenigde Arabische Emiraten

De zeven emiraten die onder de Verenigde Arabische Emiraten vallen zijn stuk voor stuk fascinerende bestemmingen. Met Talisman heeft u de mogelijkheid om naar twee van de zeven emiraten af te reizen: Dubai en Abu Dhabi. Dubai is 's werelds snelst groeiende metropool. De bijzondere mengeling van tradities van het oosten en de moderniteiten van het westen met daarbij de enorme smeltkoers van culturen geeft de stad een bijzondere sfeer. Er is een oud centrum met traditionele soukhs, maar ondertussen wordt er druk gewerkt aan hypermoderne hoogbouw.

Ook Abu Dhabi werkt hard aan modernisering, al richt deze stad zich nog wat meer op cultuur. U vindt hier net als in Dubai enorme gebouwen en zeer luxe hotels, 's werelds duurste Formule 1 circuit, maar heeft ook de mogelijkheid om traditionele woningen te bekijken of musea te bezoeken en meer te leren over de cultuur.

De emiraten zijn overwegend islamitisch. De lokale bevolking gaat vrij conservatief gekleed en waardeert het zeer als u uw kleding hierop aanpast. U ziet tussen mannen en vrouwen andere omgangsvormen dan wij gewend zijn. Het is niet gebruikelijk om in het openbaar genegenheid voor elkaar te tonen. Lichamelijk contact tussen mannen en vrouwen, dus ook het vasthouden van elkaars hand of gearmd lopen, wordt in het openbaar zoveel mogelijk beperkt. Ontmoet u een Emirati vrouw, schudt haar dan nooit zomaar de hand, tenzij zij haar hand als eerste aanbiedt. Nudisme en topless zonnen is in de Verenigde Arabische Emiraten streng verboden.

Reisdocumenten
Reizigers met de Nederlandse of de Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat na vertrek uit de Emiraten nog tenminste zes maanden geldig dient te zijn. U ontvangt bij aankomst een visumstempel voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Uw paspoort moet voorzien zijn van tenminste een lege visumpagina. Mocht u een verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten combineren met een andere bestemming dan kunt u via de website www.visumcentrale.nl/talisman checken welke documenten er voor deze bestemming nodig zijn.

Nuttige adressen
De ambassade van Dubai wordt beheerd door het ministerie van Buitenlandse zaken.
Het bezoekadres van de ambassade is: Eisenhowerlaan 130 2517 KN Den Haag
Tel: 070-3384370
Fax: 070-3384373
Email: info@uae-embassy.nl
Website: www.uae-embassy.nl
Openingstijden: ma t/m vrij 09.30-13.00 uur

Ambassade Verenigde Arabische Emiraten
73 Avenue Fr. Roosevelt B-1050 Brussel België 
Tel: +32-2-6406000
Fax: +32-2-6462473
E-mail: uae-embassy@skynet.be

Gezondheid
De medische voorzieningen zijn in de Verenigde Arabische Emiraten van hoog niveau. De overheidsziekenhuizen bieden gratis eerste hulp, in de particuliere ziekenhuizen liggen de kosten vrij hoog. Indien u medicijnen meeneemt die onder verdovende middelen vallen is het verstandig om een Engelstalige brief van de dokter mee te nemen. Reist u af naar de Verenigde Arabische Emiraten dan is het heel verstandig om u te verdiepen in de vaccinaties die u nodig zou kunnen hebben. In de Verenigde Arabische Emiraten komen een aantal infectieziekten voor waartegen u zich kunt laten in enten. Over het algemeen worden vaccinaties tegen hepatitis A, DTP en buiktyfus -bij een verblijf van twee weken of langer- aangeraden. Afhankelijk van uw reisduur en de gebieden die u bezoekt worden soms ook aanvullende vaccinaties geadviseerd. Talisman is geen medische instantie en mag u daarom geen officieel advies geven. Voor de meest actuele informatie adviseren we u contact op te nemen met de GGD, de Landelijke Vaccinatielijn -0900-2025505-, het Havenziekenhuis in Rotterdam -0900-5034090- of de KLM Travel Clinic -0900-1091096-. Het is ook mogelijk om u thuis te laten adviseren en inenten; heel persoonlijk en gemakkelijk! Op de website www.thuisvaccinatie.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor reisvaccinaties aan huis.

Geld
De munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten is de dirham -AED-. 1 AED is, afhankelijk van de koers, ongeveer €0,20. Op de luchthavens en in de stad bevinden zich volop geldautomaten waar u eenvoudige dirhams kunt pinnen. Wilt u geld wisselen, dan kunt u dit beter ter plaatse doen en niet vooraf in Nederland, dit in verband met de koers. U kunt in de Verenigde Arabische Emiraten zowel Amerikaanse dollars als euros en traveller cheques inwisselen. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Het geven van fooien is niet verplicht, maar in de Verenigde Arabische Emiraten wel heel gebruikelijk. De hoogte van het bedrag is geheel vrijblijvend, maar graag geven we u een richtlijn! Voor een gids kunt u AED 25 per dag aanhouden, voor een chauffeur AED 12 per dag, voor kamermeisjes AED 5 per dag en voor bellboys AED 2 tot 5 per koffer of tas. Het geven van fooien is ook gebruikelijk in restaurants. Als u na een diner in een restaurant de rekening krijgt ziet u dat hier vaak al 10% service charge in is opgenomen. Desondanks wordt een kleine extra fooi zeer gewaardeerd. Er wordt in Dubai geen belasting geheven, waardoor producten een stuk goedkoper zijn dan in Nederland. Daarnaast hoort afdingen tot de orde van de dag. Afdingen is gebruikelijk op de lokale markten en in de soukhs.

Kleding
Het kan ontzettend warm worden in de staten van de Verenigde Arabische Emiraten. Kleding gemaakt van lichte, luchtige stoffen als katoen zijn het prettigst om te dragen. De emiraten zijn ook islamitisch, wat gepaard gaat met strenge kledingvoorschriften voor de lokale bevolking. Ook van toeristen wordt verwacht dat zij hun kledingstijl aanpassen. Het is heel respectvol om niet te bloot gekleed te gaan, zeker bij religieuze plaatsen als een moskee. Denkt u aan lange broeken of jurken en rokken tot over de knie en een shirt, overhemd of blouse die de schouders bedekt. Aan vrouwen die een moskee binnen gaan wordt gevraagd het hoofd en de schouders te bedekken met een sjaal. Bij veel moskeeën is het verboden om deze als niet moslim te betreden. Uw gids kan u prima vertellen bij welke moskeeën dit van toepassing is.

Fotografie
Het nemen van fotos is op de meeste plekken geen probleem, maar er zijn een aantal uitzonderingen. Vrouwen stellen het over het algemeen niet op prijs om gefotografeerd te worden. Wilt u iemand op de foto zetten, vraag dan om toestemming. Het fotograferen van sjeikpaleizen, politiegebouwen, militaire activiteiten, havens en luchthavens is verboden.

Communicatie
Wilt u ook tijdens uw reis toegang hebben tot uw mobiele telefoon en internet, dan kan dit op diverse plekken. Controleer voorafgaand aan uw reis of uw telefoon geschikt is voor het lokale netwerk. In de grotere steden is het telefonienetwerk prima. Wilt u gebruik maken van het internet, dan zijn er voldoende internetcafes. Vandaag de dag bieden veel hotels ook wifi faciliteiten, waar u vaak gratis gebruik van mag maken.

Elektriciteit
De spanning is 220 of 240 volt. De stopcontacten zijn over het algemeen geschikt voor de zogenaamde driepolige Engelse stekkers. Om gebruik te kunnen maken van opladers raden wij u daarom aan om een wereldstekker en een universele adapter mee te nemen.

Veiligheid
De Verenigde Arabische Emiraten zijn veilig om te bereizen. Uiteraard is het verstandig om altijd waakzaam te zijn over uw persoonlijke bezittingen.

Buitenlandse Zaken Reis app
Met de 24/7 Buitenlandse Zaken Reis app gaat u goed voorbereid op reis. U krijgt, ook tijdens uw reis, de meest actuele reisadviezen en u heeft de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades bij de hand. Ook heeft u met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 24 uur per dag, 7 dagen per week. De app is te downloaden in Google Play en de App Store (24/7 BZ Reis).