Duurzaamheid, luxe en wellness zorgen voor een hemels verblijf in deze schitterende accommodatie

De weg die door de Big Sur slingert is een van de mooiste routes van de Verenigde Staten. Houdt u van flora en fauna dan komt er van autorijden weinig terecht; de auto wordt aan de kant gezet om te voet de ongerepte natuur in te trekken en de geweldige uitzichten te bewonderen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor luxe overnachtingen zodat u op uw eigen tempo deze Californische kust kunt ontdekken. Kliffen, bergtoppen en het geluid van de golven altijd op de achtergrond; het is een perfecte plek om helemaal tot uzelf te komen.

Privacy en rust

Niet alleen de natuur is adembenemend mooi, ook de kleine hippie-achtige dorpjes zijn de moeite van een bezoek meer dan waard. Vanuit Ventana Inn, een Alila Resort, is het allemaal prima te ontdekken. Deze lodge werd meer dan veertig jaar geleden gebouwd door filmmaker Lawrence Spector en trok gasten als Steve McQueen en Ali McGraw. Vandaag de dag zijn het de beroemdheden als Anne Hathaway en Gerard Butler die hier rondom het kampvuur hun rust komen zoeken. Omgeven door de hoogste bomen ter wereld, in een bos bewoond door herten, konijnen en wilde kalkoenen is het hier de hemel op aarde voor hen die privacy en rust zoeken.

Luxe en duurzaamheid

De natuurlijke schoonheid is ver buiten de landsgrenzen bekend en Big Sur is dan ook één van de best beschermde natuurgebieden ter wereld. Toch voorkwam dit niet dat in 2017 de hevige regenval en modderstromen gigantische schade aanrichten. Highway One, net buiten het resort, was lange tijd dicht en toen een brug in het zuiden instortte was het resort compleet ontoegankelijk van buitenaf en moest het haar deuren sluiten.

Deze sluiting werd gebruikt om Ventana Inn geheel te renoveren. Het resort heropende zijn deuren als Ventana Big Sur, An Alila Resort. Duurzaamheid en wellness zitten in het DNA van deze schitterende accommodatie tegelijkertijd wordt er aan luxe geen concessies gedaan. Lichte en ruime kamers met grote hemelbedden en gigantische badkamers in Japanse stijl ingericht zorgen voor een hemels verblijf. Alsof dat niet genoeg is, liggen er 10.000 flessen wijn van kleinschalige producenten uit de streek in de kelder. U kunt er walvissen spotten terwijl u op het deck van een cappuccino geniet. 

Glamping

De ‘glampsite’ van Ventana Inn is misschien wel de meest opmerkelijke faciliteit van het hotel. Vijftien canvas tenten in safari-stijl staan in een ravijn achter het resort. U heeft een bassin met warm bronwater, elektrische dekens en een gas-openhaard. In het badhuis, dat u deelt met de andere glampers, is vloerverwarming, douches en verspreid over het enorme ‘glampeerterrein’ vindt u toiletten. Natuurlijk heeft u vanaf hier ook toegang tot de faciliteiten van het hotel; twee verwarmde zwembaden, Japanse baden, Spa Alila en de lounge met spelletjeskamer en bar.