‘Ontworpen door de designer van de sterren; dit hotel is iconisch voor Los Angeles!’

Santa Barbara is al lange tijd de tegenhanger van het drukke Los Angeles en het bijzondere Hotel Californian pas perfect in deze glamoureuze setting. Ontworpen door Martyn Lawrence Bullard, hij ontwierp ook de residenties van de Kardashians, Ellen Pompeo en Alessandra Ambrosio, om maar eens wat namen te noemen, verblijft u hier op een zeer bijzondere plek. De luxe van een kleinschalig boetiek hotel wordt perfect gecombineerd met een levendige en vrolijke sfeer. En de ligging? Die kan niet beter.

Oud & Nieuw

Het geraamte van Hotel Californian is het originele hotel, dat in 1925 zijn deuren opende. Het werd bijna verwoest door een aardbeving, een week na opening. Bullard gebruikte de geschiedenis en combineerde oud met nieuw. Moorse en Marokkaanse invloeden met een art-deco tintje ziet u dan ook veelvuldig terugkomen in het design.

Miljoenen handgeschilderde tegeltjes

Bijna alles in het hotel is met de hand gemaakt, op verschillende plaatsen in de wereld. Meer dan een miljoen tegeltjes, allemaal handgeschilderd, in de 121 slaapkamers – en suites, een prachtige Marokkaanse spa…. Alles ademt design, luxe en drama. Uw badkamer is wellicht de mooiste die u ooit heeft gezien. En wellicht vraagt u zich af wat die cobra’s overal doen… Bullard koos ze omdat ze symbool staan voor macht en bescherming.

Dineren aan de boulevard

De twee restaurants bieden een sublieme keuken, zoals u ook van dit hotel mag verwachten. In Blackbird dineert u in een chique maar toch comfortabele setting. Op het menu prijken all-time-favorites maar ook gerechten met een Marokkaanse invloed. Het restaurant ligt aan de boulevard, en deze nodigt uit voor een ommetje na het eten.

Het Goat Tree restaurant biedt gezonde gerechten met veel biologische ingrediënten. Hier kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner.

De grootste trekpleister van het hotel is toch wel het dakterras. Hier vindt u een zwembad en kunt u genieten van het uitzicht over Santa Barbara en het Santa Ynez gebergte.

De spa

En dan… de Majorelle spa. U vindt hier ook veel locals die er komen voor hun ontspanning. De ontvangstruimte is spectaculair met handgemaakte wit-blauwe tegeltjes en designer-stoelen die perfect gepositioneerd zijn onder een prachtige lamp. Hier neemt u vast een kijkje op het menu, waarop de laatste trends in de wellnesswereld prijken. Het klinkt cliché maar een bezoek aan deze spa mag absoluut niet ontbreken tijdens uw verblijf!