Een van de meest charmante hotels van New York

Voor een verblijf in New York draait alles om de locatie. Misschien niet álles, maar wel veel. The Beekman Hotel heeft zich genesteld in het Financiële district in Lower Manhattan tussen de East en Hudson rivieren en wordt omringd door New York’s favoriete trekpleisters zoals de Brooklyn Bridge en het World Trade Center. En dat is niet alles; het gebouw van The Beekman werd gebouwd in 1881 als een van de eerste wolkenkrabbers van New York. Na vijftien jaar van leegstand kwam Britse architect Martin Brudnizki (Soho House, Royal Academy of Art) en toverde het om in een adembenemend boetiek hotel, één van de meest spraakmakende van New York.

Hartelijk welkom

Nog voor u over het gemarmerde mozaïek van de drempel stapt wordt u met open armen welkom geheten door de goed geklede portier. Eenmaal binnen wordt u ontvangen door vriendelijke medewerkers die vanachter de imposante balie er alles aan doen om het u naar de zin te maken.  Het design van de receptie beneemt u de adem. Een absoluut wauw moment zodra u  binnenkomt. Het lijkt u zo mee terug te nemen naar de gouden eeuw; vintage Perzische tapijten liggen gedrapeerd over de marmeren vloer en de glazen lampenkappen zorgen voor een bescheiden verlichting. Dit is het begin van uw verblijf in The Beekman, laat u verrassen.

Loved by Locals

Het Atrium is een architectonisch hoogtepunt en het hart van het hotel. Het negen verdiepingen hoge atrium is afgesloten door een dakraam dat met veel liefde in de oude staat is hersteld en nu zorgt voor een unieke belichting van de victoriaanse balustrades en prachtig welvende deurposten. Op de begane grond kunt u plaatsnemen in comfortabele zitjes om u (met goed gezelschap) te verwonderen over het staaltje kunstwerk en decadente decor.

Het is geen verrassing dat The Beekman, en dan vooral de bar en de twee restaurants, een geliefde ontmoetingsplek is voor de inwoners van New York. Het geeft uw verblijf hier een extra bijzonder tintje. Dit voelt niet als een standaard hotel, maar als thuiskomen. Het zachte geroezemoes dat vanuit de bar door het Atrium opstijgt, maar verstomd zodra u uw kamerdeur achter u dichttrekt. Heerlijk.

Verrassend groot en rustig

U waant zich hier in een boutique hotel, maar met 287 kamers is het hotel verrassend groot. Dit is te danken aan een uitbouw van het bestaande gebouw. De kamers zijn een rustigere versie van de algemene ruimtes en hebben speciaal ontworpen eiken bedden, vintage meubilair, hoge plafonds, speciaal aangekochte kunstwerken en verweerde eiken vloeren. Dit geeft de kamers precies de uitstraling die u zou verwachten bij een hotel van deze grandeur. U kunt uw eigen cocktails bedenken én nuttigen vanuit de privacy van uw kamer en ondertussen genieten van een lekker hapje uit uw minibar.

Talisman sales director Annegiene: ‘De kamers van het Beekman Hotel zijn niet zo ruim en luxueus als bijvoorbeeld een kamer in het Four Seasons of Ritz Carlton. Maar daar tegenover staat dat u hier wel echt het gevoel heeft in New York te zijn. Het hotel bruist, en dat is heel veel waard.’

De penthouse suites zijn op de bovenste verdieping gelegen en zijn zo privé dat het lijkt alsof u in een romantische cottage verblijft, maar dan met uitzicht op de stad onder u! Een openhaard, privé terras en gewelfde plafonds maken de beleving hier helemaal compleet. 

Best of the Best

Twee van New York’s beste restaurants zijn met een dependance te vinden in The Beekman. Augustine van Keith McNally is een brasserie waar heerlijk ‘comfort food’ wordt geserveerd. In Temple Court van Tom Collichio wordt uw aandacht eerst getrokken naar de muur met gekleurde tegeltjes die scherp afsteken tegen de witte tafelkleden. Geniet van gerechten als ‘canard a la orange’ en ‘pork wellington’.  In de Temple Bar wordt ook het ontbijt geserveerd. Probeer de sandwich met ei, bacon, gruyere en pittige aioli, de specialiteit!

De recentelijk toegevoegde Alley Cat Theatre Bar is het noemen meer dan waard. Gesitueerd in de kelder van het hotel is dit een sexy en schemerige speakeasy bar met muren van baksteen en een industrieel design. En wilt u na een drankje de hort op dan kan de crew hier, gestoken in retro rode jasjes, alles voor u regelen.