Algemene informatie

De algemene informatie over de Verenigde Staten, zoals de cultuur of het klimaat en de seizoenen op deze bestemming, hebben wij voor u gebundeld in een handig online magazine.

Download de algemene informatie over de Verenigde Staten hier.

Praktische informatie Verenigde Staten A-Z

Handig, een A-Z lijst met praktische informatie over de Verenigde Staten. 

Afdingen
Afdingen is ongebruikelijk in de Verenigde Staten.

Autorijden
De Verenigde Staten is ideaal voor een self-drive. Een groot voordeel is flexibiliteit. U kunt eenvoudig van de geplande route afwijken en u bepaalt uw eigen tempo. Individueler kan niet! Voorafgaand aan de reis leggen wij de hotelovernachtingen voor u vast, zodat u altijd weet welke afstand u moet overbruggen. Wij zorgen ervoor dat de afstanden tussen de plaatsen goed te overzien zijn, zodat u nooit een hele dag aan het rijden bent. Zo houdt u genoeg tijd over om de omgeving goed in u op te nemen.   

Het wegennet is overal het algemeen goed en wordt zorgvuldig onderhouden. Voor autohuur dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs dat minstens één jaar oud is  en u moet ouder dan 25 jaar zijn. Rijden onder invloed is verboden, evenals rijden met alcoholische drank in de cabine van de auto.

De huurauto
Talisman werkt samen met het gerenommeerde Sunny Cars. Bij Sunny Cars bent u standaard optimaal verzekerd. Alles wat u nodig heeft, is vooraf geregeld en betaald. Alleen extra’s zoals een kinderzitje of losse GPS dienen ter plaatse te worden voldaan. 

Inbegrepen zijn:

  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Extra WA-dekking tot € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering CDW
  • Diefstalverzekering TP
  • Glas-banden-bodem-dakschade dekking
  • Lokale belasting

Let op: de hoofdbestuurder dient in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg ter plaatse.

Bagage
Wij adviseren u uw bagage niet af te sluiten, tenzij uw koffer een TSA slot heeft. Bij aankomst in de Verenigde Staten mag de douane namelijk uw koffer openen – op slot of niet – voordat u zelf de koffer van de band heeft gehaald. Voor TSA sloten hebben zij een loper.

Er gelden verscherpte veiligheidsmaatregelen voor elektronische apparatuur in uw handbagage. Deze maatregel heeft betrekking op het vervoer van elektronica met batterijen zoals telefoons, laptops en camera’s. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. 

Beren 
De kans om beren tegen te komen tijdens uw reis is aanwezig. Hoewel deze kans vrij klein is, adviseren wij u in ieder geval geen eten of afval achter te laten in uw auto, of sterke geuren te gebruiken als u gaat wandelen. Maak geluid en/of neem een 'berenbel' mee. Mocht u een beer tegenkomen, ga dan niet schreeuwen of wegrennen, klim niet in een boom, maar blijf kalm en spreek met een lage stem. Probeer de beer af te leiden en loop rustig, met uw gezicht naar de beer gericht, terug. Blijf uit de buurt van beren met jongen en zorg dat u niet tussenbeide komt te staan. Houdt u altijd een minimale afstand van zo'n 100 meter. Loop de beer ook niet tegemoet om foto's te maken. Als u aan een wandeling begint, adviseren wij u van te voren de regels van het park door te nemen en uw voedsel voor onderweg te verpakken in goed afsluitbare zakjes of gebruik te maken van een zogenaamde 'bear resistant food container'.

Buitenlandse Zaken Reis app
Met de 24/7 Buitenlandse Zaken Reis app gaat u goed voorbereid op reis. U krijgt, ook tijdens uw reis, de meest actuele reisadviezen en u heeft de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades bij de hand. Ook heeft u met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: 24 uur per dag, 7 dagen per week. De app is te downloaden in Google Play en de App Store (24/7 BZ Reis).

Drinkwater
Het kraanwater is drinkbaar, maar kan anders smaken dan u gewend bent. Wij adviseren u om uit voorzorg, en voor de smaak, water uit verzegelde flessen te drinken. 

Douaneformaliteiten
Wij raden u aan een pen mee te nemen in uw handbagage. U krijgt in het vliegtuig namelijk een douane aangifteformulier uitgereikt welke u dient in te vullen. Dit formulier laat u bij de eerste douanecontrole zien aan de medewerker. Vervolgens haalt u uw koffer op en levert u het formulier in bij de tweede douanecontrole. Deze regels kunnen wijzigen. 

Elektriciteit
De spanning in de Verenigde Staten is 110 volt. Het is belangrijk te controleren of uw apparaten omgeschakeld kunnen worden van 220 naar 110 volt. De Nederlandse stekkers kunt u niet gebruiken. Wij raden u daarom aan om een universele reisstekker mee te nemen, zodat u toch gebruik kunt maken van uw opladers.

Fooien
Het geven van fooien is niet verplicht, maar in de Verenigde Staten wel heel gebruikelijk. De lonen in de horeca zijn betrekkelijk laag en het personeel is vaak op fooien aangewezen.
De hoogte van het bedrag is geheel vrijblijvend, maar graag geven we u een richtlijn! In restaurants en bars is de rekening exclusief bedieningsgeld. Een fooi van 15% bovenop het eindbedrag is hier gebruikelijk. Taxichauffeurs krijgen tot 15% fooi. 

Fotografie
De Verenigde Staten is met haar afwisselende landschappen en bruisende steden een zeer fotogenieke bestemming! Het nemen van foto's is op de meeste plekken geen enkel probleem. Wel is het raadzaam om toestemming te vragen wanneer u mensen of religieuze plaatsen wilt fotograferen.

Gezondheid
Talisman is geen medische instantie en mag daarom geen officiële adviezen geven. U wordt geadviseerd om contact op te nemen met de GGD, die up-to-date informatie krijgt van de World Health Organisation. Over het algemeen worden er geen aanvullende inentingen aangeraden.
Landelijke Vaccinatielijn: 0900-2025505
KLM Travel Clinic: 0900-1091096

Medische voorzieningen 
In de Verenigde Staten is de gezondheidszorg erg goed, maar duur. Zorg voor een degelijke reisverzekering die ook ziektekosten dekt. De meeste medicijnen zijn in de apotheek verkrijgbaar. Neemt u medicijnen, dan is het aan te raden de bijsluiter of een medisch paspoort mee te nemen. Voor de zekerheid kunt u ook een extra voorraad medicijnen meenemen op reis. In de Nationale Parken kunt u in de zomerperiode last hebben van insecten.

Kleding
Vanwege klimaatverschillen binnen het land, is het raadzaam om kleding voor verschillende weersomstandigheden mee te nemen. Amerikanen kleden zich vaak casual, behalve als zij bijvoorbeeld gaan dineren in een chic restaurant. In dat opzicht hoeft u niet veel nette kleding mee te nemen.

Nationale Parken
In sommige Nationale Parken is de toegang gratis, maar de meeste Nationale Parken vragen entreegeld. De prijzen liggen over het algemeen tussen de $ 10,- en $ 30,- voor één auto. Meer dan 80% van de entreegelden wordt gebruikt voor onderhoud van de parken, het aanleggen van wandelpaden, het opzetten van educatieve programma’s en de bescherming van dieren.

America The Beautiful Pass
Deze pas kunt u kopen bij elk Nationaal Park waar entreegeld wordt gevraagd. De pas kost $ 80,- en is persoonsgebonden. Op de achterkant moet de pashouder een handtekening plaatsen. Deze pas geeft toegang tot alle plaatsen die door de NPS worden beheerd, dit zijn vele Nationale Parken, National Monuments, en National Recreation Area’s. Bij de meeste parken is de pas geldig voor alle inzittenden van de auto.
Sommige gebieden vallen binnen de grenzen van Indianenreservaten die door de plaatselijke stam worden beheerd. Hier gelden andere regels. Voorbeelden hiervan zijn Antelope Canyon en Monument Valley.

Op deze website staat een lijst met alle parken waarvoor u de pas kunt gebruiken:
https://www.nps.gov/planyourvisit/passes.htm

Valuta
De munteenheid in de Verenigde Staten is de Amerikaanse dollar (USD). Kijk op www.wisselkoers.nl voor de actuele koers. U kunt in de Verenigde Staten heel eenvoudig geld pinnen op de luchthaven, bij banken, bij supermarkten of bij de ATM, mits uw bankpas voorzien is van het Cirrus of Maestro logo. De meeste winkels en restaurants accepteren creditcards, waaronder Visacard, Mastercard en American Express.

Veiligheid
De Verenigde Staten is een veilige bestemming om te bereizen. Zoals op elke bestemming is het verstandig om altijd waakzaam te zijn over uw persoonlijke bezittingen en geen kostbaarheden in uw huurauto achter te laten. Op de luchthavens zijn de veiligheidsmaatregelen streng en paspoortcontroles kunnen soms lang duren. Houdt u er rekening mee dat u minimaal drie uur van te voren op de luchthaven aanwezig bent voor uw vlucht naar huis.

Visum / reisdocumenten
Voor de Verenigde Staten heeft u een paspoort nodig dat geldig is tot na uw verblijf. Uw paspoort moet een RFID-chip bevatten en het universele e-symbool op de omslag. Het is niet toegestaan op een noodpaspoort af te reizen naar de Verenigde Staten. Controleert u daarom tijdig of uw paspoort tot na uw verblijf geldig is. Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben voor een verblijf in de Verenigde Staten korter dan 90 dagen geen visum nodig, maar een ESTA. Lees meer

Electronic System for Travel Authorization (ESTA)
Een ESTA is verplicht voor reizigers die vrijgesteld zijn van een visum. U kunt een aanvraag voor een ESTA doen op de officiële website https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html?language=nl Uw aanvraag dient goedgekeurd te zijn voordat u aan boord gaat van het vliegtuig. Print u deze uit en neemt u deze mee op reis.

Let op! De aanvraag dient u minimaal 72 uur van te voren te doen. Een goedgekeurde aanvraag is twee jaar geldig. 

Veelgestelde vragen

Heb ik bereik met mijn telefoon in de Verenigde Staten?
Wilt u ook tijdens uw reis toegang hebben tot uw mobiele telefoon en internet, dan kan dit op diverse plekken. Controleer vooraf bij uw provider of uw telefoon geschikt is voor het netwerk en de kosten die worden berekend. In de grotere steden is het telefonienetwerk prima. Vandaag de dag bieden veel hotels uitstekende wifi faciliteiten, waar u vaak gratis gebruik van mag maken.

Welke kleding neem ik mee naar de Verenigde Staten?
Vanwege de klimaatverschillen die binnen het land bestaan, is het raadzaam om kleding mee te nemen voor verschillende weersomstandigheden. Bezoekt u een gebied waar de temperatuur erg laag is, dan is het aan te raden om kleding in laagjes over elkaar heen aan te trekken. Als u het tijdens een wandeling warm krijgt, kunt u zo iets uittrekken. Amerikanen kleden zich vaak casual, behalve als zij bijvoorbeeld gaan dineren in een chic restaurant.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en de Verenigde Staten?
Bekijk de informatie over het tijdsverschil in ons handige magazine.

Wat is de beste reisperiode voor de Verenigde Staten?
Bekijk de informatie over het klimaat en de seizoenen in de Verenigde Staten in ons handige magazine.

Feestdagen

Feestdagen in de Verenigde Staten in 2019 

21 januari: Martin Luther King Day
2 februari: Groundhog Day (bosmarmot voorspelt of de lente snel zal beginnen)
18 februari: President’s Day
27 mei: Memorial Day
4 juli: Independence Day
2 september: Labor Day (Dag van de Arbeid)
11 september: Patriot Day
14 oktober: Columbus Day
31 oktober: Halloween
11 november: Veteranendag
28 november: Thanksgiving