‘Greatest meeting of land and sea in the world’

Het Point Lobos State Reserve wordt ook wel de ‘greatest meeting of land and sea in the world’ genoemd. Het reservaat wordt als mooiste natuurgebied van Californië gezien en dat is niet gek gezien de vele wandelpaden die uitzichtbieden over de kliffen en oceaan. U kunt hier schitterende wandelingen maken, fotograferen en picknicken. Met op de achtergrond het geluid (geblaf) van de zeeleeuwen. Het is een geologisch uniek gebied met een rijke en diverse variëteit aan flora en fauna zowel op het land als in het water. Uw gids Monica Hudson, tevens bioloog, laat u met behulp van een verrekijker of telescoop de zeeotters, zeeleeuwen en zeehonden zien en vertelt u er ondertussen alles over.

Na een fijne wandeling is het tijd voor een bezoek aan het Californische badplaatsje Carmel-by-the-Sea. Gelegen vlakbij de bekende Big Sur kust is dit dorpje een oase van stijl en rust waar discretie en traditie hoog in het vaandel staan. Volgens Talisman specialist Krystel: ‘Het perfecte dorpje. U komt hier ongetwijfeld tijd te kort maar vergeet niet om een goed plekje uit te kiezen voor de zonsondergang. Die is hier spectaculair.’

Samen met uw gids bewondert u de kleine straatjes met unieke stadshuizen en boetiekjes. Het is een welvarend dorp, Carmel by the Sea en dat merkt u. De temperatuur is altijd mild hier, de mensen al net zo. Geen opzichtige lichten en populaire winkelketens maar lokale winkeliers met prachtige boetieks. Geen fastfood maar biologische eterijen. En bomen worden niet omgehakt, maar er wordt omheen gebouwd. En nooit meer dan één etage de lucht in. De plusminus 4.000 inwoners lijken elkaar allemaal te kennen en wonen in cottages of landhuisjes, rijden in luxe auto’s en converseren op zachte toon. Lawaai hoort u hier niet. 

Monica, ondertussen een goede kennis geworden vanwege haar hartelijkheid en enthousiasme, zet u af bij Casanova’s, waar u geniet van een uitermate goed diner. ’s Avonds gaat de zon bloedrood onder in de oceaan en samen met tientallen ‘Carmelites’ bekijkt u dit bijzonder mooie schouwspel. Het einde van een prachtige dag.

Over uw gids vandaag

Talisman organiseert deze privétocht altijd onder begeleiding van gids Monica Hudson (uiteraard op basis van beschikbaarheid). Specialisten Monica en Krystel gingen met haar op pad en hebben genoten van haar kennis en kunde. Deze van oorsprong Zwitserse dame heeft een natuurlijke passie voor landschap en geschiedenis. Samen met haar oog voor detail en tomeloze enthousiasme zorgt dit ervoor dat zij de perfecte gids is voor deze bijzondere dag. Wilt u zich alvast wat inlezen? Dat kan, Monica is de auteur van de boeken ‘Carmel-by-the-Sea’ en van ‘Point Lobos’.

Verblijven in Carmel-by-the-Sea