Samen met uw gids gaat u vandaag op pad voor een halve dag in deze bijzondere wereld in hartje New York

Zegt u New York, dan denken wij meteen aan Central Park. Het bekendste park van New York, misschien zelfs wel de Verenigde Staten of ter wereld. Veel films werden hier opgenomen en met zo’n 25 miljoen bezoekers per jaar is dit park het meest bezochte park van de Verenigde Staten.

Deze ‘achtertuin’ van New York strekt zich uit over 4 kilometer (van 59th tot 110th Street) en de aanleg hiervan nam maar liefst 16 jaar in beslag. Het Central Park Conservancy beheert vandaag de dag dit stedelijk monument.

Samen met uw gids gaat u vandaag op pad voor een halve dag in deze bijzondere wereld in hartje New York. Het is de favoriete rustplek van bijna alle New Yorkers en vormt daarmee een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Het park gaat zo moeiteloos op in het landschap van Manhattan dat veel mensen zich niet realiseren dat dit door de mens is aangelegd. Volg uw gids over de slingerende paden, over de bruggetjes en door tunnels terwijl hij vertelt over de architecten Olmsted en Vaux die dit park hebben aangelegd.

Verblijven in New York