U fietst zo het historische centrum van Hoi An in!

In de 17e eeuw reisde een Japanse handelaar voor zaken naar Vietnam. Wat hij niet voorzag was dat hij verliefd zou worden op Ngoc Hoa, de prinses van de toenmalige keizerlijke hoofdstad Hue. De twee trouwden uiteindelijk en het bijzondere huwelijk vormde het begin van een verbond tussen de Japanse en Vietnamese cultuur. Dit romantische historische verhaal vormde de inspiratie voor het ontwerp van Hotel Royal Hoi An, een sfeervol boutique hotel gelegen in historisch Hoi An.

Fietsen of lopen?

Hotel Royal Hoi An, een MGallery hotel van de bekende Sofitel keten, is een luxe boutique hotel aan de oevers van de Thu Bon rivier. Door de UNESCO status is de oude stad van Hoi An vrij van grote, internationale hotels. Hotel Royal ligt op loopafstand van de beroemde trekpleisters van dit historische deel. En heeft u geen zin om te lopen, dan zijn de fietsen die u bij het hotel kunt huren een geweldig vervoersmiddel.

Met uw fiets bent u in een mum van tijd in het hart van Hoi An, zonder meer de meest charmante stad van Vietnam. Dit UNESCO Werelderfgoed staat bekend om de wirwar van steegjes en schitterende architectuur maar ook om de uitstekende kledingmakers. Laat een pak op maat maken, een jurk of zelfs een paar schoenen maken voor slechts een fractie van wat u er voor betaald in Europa. Een bijzondere herinnering! Hou er wel rekening mee dat u de kledingmaker zo’n 48 uur de tijd moet geven… Tijdens het maandelijkse festival van de Volle Maan wordt de hele stad afgesloten voor verkeer, gaat de elektriciteit uit en worden er overal kaarsjes aan gestoken. Een parade van lantaarns drijft over de rivier, een prachtig zicht. 

Aziatische sfeer

Het hele hotel ademt een Aziatische sfeer met een koloniale twist: van het design tot het meubilair en zelfs de gerechten die uit de keuken worden getoverd bieden een bijzondere Aziatische culinaire ervaring. Het restaurant Wa Ku Ku (geinspireerd op de naam van de Vietnamese prinses) serveert geweldige sushi! In Faifo kunt u terecht voor meer Europese gerechten met een Aziatische twist. 

Art-deco zwembad

Het hotel heeft twee zwembaden. Het eerste ligt aan de oevers van de rivier en valt op door de flamboyant betegelde vloer en de ligbedden die over het water heen zijn geplaatst. Het is de perfecte plaats voor een rustmoment na een flinke wandeling door een van de meest pittoreske plaatsen van Vietnam. Doordat het zwembad door de twee vleugels van het hotel omringd wordt, ligt het deels van de dag in de schaduw. Wilt u dan alsnog de zon opzoeken dan kan dat, want op het dak van het hotel ligt nog een tweede zwembad met daar omheen zonnebedden en er is zelfs een kleine rooftop bar. 

Unieke stijl

Alle 119 kamers en suites hebben een grote badkuip en verbinden u met de rest van de wereld door middel van een uitstekende wifi verbinding. De kamers zijn verdeeld over twee vleugels: de Sotaro vleugel, verwijzend naar de Japanse handelaar en de kamers en suites in deze vleugel zijn dan ook een mix van Japanse traditie en Indochinese stijl. De andere vleugel, de Wakaku vleugel, is uiteraard vernoemd naar de prinses in het verhaal. De kamers en suites in deze vleugel zijn wat lichter in stijl en hebben net wat meer glamour. Het is net waar uw voorkeur naar uit gaat! De Deluxe kamers (40m2) zijn al prima om in te verblijven, maar de voorkeur gaat uit naar de Grand Deluxe kamer die in comfort gelijk is aan de deluxe kamer, maar als extra een eigen balkon biedt met uitzicht op de stad of de rivier. Wenst u nog wat meer ruimte, dan biedt het hotel ook hele fraaie suites.

Vergelijkbare accommodaties in Vietnam