Tijdens de wandelingen komt u geen enkele andere toerist tegen

De rit naar de Topas Eco Lodge is al veelbelovend voor het verblijf dat komen gaat. Al rijdend door de Red River Delta geniet u vijf uur lang van een glooiend heuvellandschap met af en toe een uitzicht op de sprankelende red river. Uw gids kan u tijdens de rit al meer vertellen over de omgeving en de cultuur van de etnische minderheden in de dorpjes rondom de Topas Eco Lodge. 

Een bijzonder verblijf

Inmiddels komen er jaarlijks zo’n 2 miljoen toeristen naar Sapa en is de authenticiteit hier ver te zoeken. En daarom is juist een verblijf in de Topas Eco Lodge zo bijzonder; het landschap waar Sapa zo bekend om is kunt u in alle rust en zonder andere reizigers ervaren want de lodge ligt op zo’n 45 minuten rijden van dit toeristisch oord. Bent u fit, dan kunt u hele dagtochten maken.

Talisman specialist Evelyn maakte een trekking van 12 kilometer: ‘We liepen door een prachtige vallei en werden omringd door rijstterrassen. In deze vallei wonen de Red Zao, geweldig om te zien hoe zij hun cultuur en tradities weten te bewaren! Extra bijzonder was dat de rijst werd geoogst toen ik er was. Dat had ik nog nooit kunnen aanschouwen. Erg mooi om te zien.’

Aandoenlijke service

De lodge zelf is comfortabel, netjes en schoon maar vrij basic. Doordat er veel personeel uit de omliggende dorpjes komt, is de service aandoenlijk maar niet te vergelijken met de vijfsterren accommodaties in de grote steden. Er worden smakelijke maaltijden geserveerd en de inrichting en bouwstijl van het hotel zijn aangepast op de omgeving en het klimaat van het veel koelere Sapa. Zo zijn er openhaarden in de lobby en is er een spa met massagefaciliteiten. Een verdiende weldaad na een lange dag wandelen!

Vergelijkbare accommodaties in Vietnam