Het glooiende heuvellandschap is opgebouwd uit duizend tinten groen, hier en daar onderbroken door rode en grijze daken die een prachtig mozaïek vormen.

De Topas Ecolodge ligt middenin het adembenemend mooie landschap van Sa Pa, verstopt in het gebergte van het  Hoang Lien National Park. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan; een glooiend heuvellandschap dat af en toe wordt onderbroken door rijstterrassen of kleine dorpjes. Op een heuvel, met majestueus uitzicht over precies dit landschap, ligt de Topas Ecolodge. Het is onderdeel van National Geographic Unique Lodges of the World, en uniek is het zeker! 

Bijzondere geschiedenis

De geschiedenis van de Topas Group is al net zo bijzonder als de lodge zelf. De Topas Group lang voordat Vietnam werd ontdekt door toeristen, opgericht. In samenwerking met een lokale Vietnamese familie begon het Deense bedrijf excursies te organiseren door de regio van Sa Pa. Hun connecties met de etnische minderheden die hier woonden werden beter en beter, en hun visie werd steeds duidelijker: Geef reizigers een indringende en authentieke kennismaking met de bergvolkeren. En met die visie in hun achterhoofd opende de Topas Group in 2005 de Topas Ecolodge. Op een heuvel, ver van het toeristische Sa Pa. Het gebied is enorm druk geworden maar Topas Ecolodge biedt nog steeds één van de allerbeste belevingen hier. Hier ‘woont’ u gedurende uw verblijf tussen de minderheden en maakt u écht kennis met hun manier van leven. De luxe zit ‘m hier niet in de faciliteiten maar in de unieke ontmoetingen en exclusieve belevingen die maar voor slechts een handjevol reizigers zijn weggelegd. 

Talisman specialist Evelyn: ‘De ligging op de top van de heuvel is fenomenaal. U heeft een panoramisch uitzicht op het landschap waar het allemaal om draait. Ook het zwembad biedt eenzelfde soort uitzicht. De valleien die zich onder u uitstrekken zijn veel minder toeristisch waardoor u hier echt in contact komt met de lokale bevolking.’

Locals only

De Topas Ecolodge heeft 33  bungalows die zijn opgetrokken uit wit graniet en hout. Omdat de hele lodge is opgericht vanuit een duurzame filosofie maakt u met uw verblijf hier nauwelijks impact op de natuur maar des te meer op de lokale bevolking! De crew van de Topas Ecolodge bestaat namelijk enkel uit locals, waardoor u soms iets geduldiger zal moeten zijn en af en toe met handen en voeten uw wensen duidelijk moet maken (niet iedereen spreekt vloeiend Engels) maar wij verzekeren dat dit enkel bijdraagt aan het bijzondere karakter van uw verblijf.

Geen internet maar uitzicht

Uw verblijf is elegant en simpel; geen tv’s en internet maar een uitzicht dat u de adem doet ontnemen. Uw bed is comfortabel en luxe, een heerlijke plek om na een sportieve en actieve dag in weg te zakken. Maar niet voor u heeft genoten van welverdiend drankje in de lounge, bij het haardvuur of buiten op het terras. En een smaakvol diner in het restaurant waar iedere avond heerlijke gerechten op het buffet staan.

Paradijs

Het gebied waarin Topas Ecolodge is gelegen is een paradijs voor liefhebbers van wandelen en fietsen en de mogelijkheden variëren van een paar uur tot een hele dag vol activiteiten in de buitenlucht. Niet alleen verkent u het diverse landschap, u maakt tijdens uw tochten ook altijd kennis met de vriendelijke lokale bevolking. Fiets door kleine dorpjes en ontmoet de kleurrijke etnische minderheden die hier wonen. Uw gids vertelt u er graag alles over. Na een dag in de buitenlucht is het heerlijk om een frisse duik te nemen in het zwembad of te genieten van een weldadige massage in de spa voor u zich naar het restaurant begeeft waar er een uitgebreid buffet op u staat te wachten. Een laatste kop thee op uw privé terras zorgt iedere avond voor het juiste einde van een spectaculaire dag. 

Vergelijkbare accommodaties in Vietnam