Charmant verblijf in het veelzijdige Phong Nha National Park in centraal Vietnam

Phong Nha National Park is het grootste natuurgebied in centraal Vietnam. Bovendien is het een bijzonder gebied met unieke natuur die je niet op veel andere plekken in Azië terug ziet. Volgens deskundigen is de natuur hier meer dan 400 miljoen jaar oud. Het resultaat van deze enorme leeftijd is een enorme oppervlakte aan karstgebergte en tropisch woud wat voornamelijk uit oerbos bestaat. Het gebied is vooral bekend vanwege de aanwezigheid van grotten die pas recentelijk, vanaf 1990, door Britse onderzoekers werden ontdekt. De grotten zijn hier kilometers lang, met ondergrondse rivieren, kristal en formaties in de meest prachtige vormen. Ondanks dat het nationaal park pas sinds 2011 is geopend voor het publiek, zult u merken dat het al aardig wat bezoekers trekt. In Phong Nha Village liggen hostels en homestays waar voornamelijk backpackers verblijven. Wij kiezen hier voor een comfortabeler verblijf, namelijk Victory Road Villas. Deze kleinschalige accommodatie ligt net buiten de meeste drukte van het stadje, aan een weg tegenover de Song rivier. Verwacht hier geen vijfsterren luxe of service, maar een vriendelijk boutique hotel.

Design

Het interieur van Victory Road Villas is een combinatie van landelijk en modern. Via het buitenterras van het hotel loopt u zo de lobby in, waar u door het personeel met een hartelijke glimlach wordt begroet. De lobby wijst u de weg naar het centraal gelegen zwembad met daar omheen de zes duplex kamers van het hotel.

Ruimte

Wat opvalt aan de kamers van het hotel is de ruimte die u heeft. Er zijn drie Victory Villas, elk 95m2 groot. De benedenverdieping van elke villa is voorzien van een klein keukenblok en een living grenzend aan een buitenterras met buitenbad. Via de trap loopt u naar de eerste verdieping, waar u een ruime slaapkamer aantreft met moderne ensuite badkamer. Warm water wordt uit een boiler verkregen. De slaapkamer grenst aan een stenen balkon met een schommelbankje of zitje. De overige drie kamers worden Family Villa genoemd, maar verschillen in feite niet veel van de Victory Villas. Ze hebben zowel boven als beneden een iets groter terras wat zorgt voor 5m2 meer oppervlakte. Daarbij heeft de buitenbadkamer van de Family Villa niet alleen een (ruimer) bad, maar ook een buitentoilet en een wastafel.

Reist u met een groot gezin, dan kunt u er ook voor kiezen om in The Penthouse te verblijven. Dit driekamer appartement heeft drie vrijwel identieke slaapkamers met moderne ensuite badkamer, een grote living, keuken, jacuzzi, tv-kamer en aan de voorzijde een stenen balkon met uitzicht op de rivier en het karstgebergte.

Culinair

Elke villa heeft een eigen keuken, maar u hoeft hier niet zelf de handen uit de mouwen te steken. Het restaurant serveert een a la carte ontbijt en ook voor lunch en diner kunt u hier terecht. Kies een tafel op het terras voor de deur of steek de weg over en neem plaats op een van de bankjes aan de rivier. Het menu biedt een combinatie van Westerse en Europese gerechten van goede kwaliteit. Mocht u een keer uit eten willen gaan, dan kan dat ook. Phong Nha Village heeft vele restaurantjes met zowel de lokale als internationale keuken. Een keer een pizza bestellen, kan dus ook.

UNESCO werelderfgoed

Uw verblijf staat hier natuurlijk in het teken van het ontdekken van het nationaal park. De regio is rijk aan geschiedenis door de Ho Chi Minh trail die een cruciale rol speelde tijdens de Vietnamese Oorlog. Maar het Phong Nha-Kè Bàng National Park, zoals het gebied voluit heet, is waar het hier echt om draait. Dit UNESCO werelderfgoed grenst aan het Hin Namno Natuur Reservaat, Laos in het westen en aan 42 kilometer Zuid-Chinese zee. Het gebied werd gecreëerd om een van de werelds grootste karstgebergte te beschermen, met meer dan 300 grotten. Een van de meest bekende grotten is de Paradise Cave, of de Thien Duong grot. Ondanks het enorme formaat werd deze grot pas in 2005 ontdekt en in 2010 in kaart gebracht. De onderzoekers waren zo onder de indruk van de schoonheid dat ze de grot ook wel ‘het paradijs’ noemden. Naast de Paradise Cave zijn er nog meer grotten de bewonderen en zijn er mogelijkheden om boottochten te maken of per fiets de nabijgelegen valleien te doorkruisen. Hoewel de natuurpracht steeds meer bezoekers trekt, vooral bij de grotten ziet u toeristische activiteit, is het erg de moeite waard om naar dit gebied af te reizen, want er zullen nog steeds mooie momenten zijn waarbij u de natuur even voor uzelf heeft.

Tripadvisor over Victory Road Villas