Verken de omgeving van Hue per fiets

Vandaag verkent u Hue en omgeving per fiets. Samen met uw gids struint u door de straten van Hue en de landweggetjes op het platteland op zoek naar lokale dorpen, talloze tempels en de bijzondere tempel van Gia Long. Het is een vrij intensieve fietstocht met naast vlakke wegen ook wat heuvels. De fietstocht neemt een groot deel van de dag in beslag. 

Deze ochtend gaat u van start in Le Loi Street in het centrum van Hue. In deze straat bevindt zich het Franse Quoc Hoc schoolgebouw waar vele belangrijke Vietnamese staatslieden zijn verbleven. U fietst verder naar de katholieke wijk, waar u een kijkje neemt bij de imposante Phu Cam kerk en de nabijgelegen kleine markt die dagelijks wordt gehouden. Vanaf de markt vervolgt u de tocht naar de Quoc An tempel, één van de oudste boeddhistische tempels in centraal Vietnam. Naast de tempel ligt een kleine kleuterschool, waar u tevens een bezoek aan zult brengen. Vervolgens fietst u verder het platteland op, waar u regelmatig pagodes en andere heiligdommen zult passeren.

Uw eerste stop is bij de tombe van keizer Khai Dinh, heerser van 1916 tot 1925. De stijl van de tombe wordt bepaald door een mix van Vietnamese en moderne invloeden, wat ook goed terug te zien is in de met mozaïeken beklede wanden van het interieur. Na het bezoek aan deze tombe fietst u door naar het ambachtelijke dorpje Da Khe, waar men gespecialiseerd is in het traditioneel bewerken van bamboe. Vervolgens bezoekt u een van de meest indrukwekkende tombes van het gebied. De tombe van Gia Long staat bekend om zijn bijzondere architectuur en de prachtige ligging midden in de natuur. Vanaf deze tombe fietst u op het gemak verder langs de noordelijke oever van de Parfum rivier. U neemt de lokale ferry naar de overkant van de rivier, waar u tot slot een bezoek brengt aan de tombes van de koningen Thieu Tri, Minh Mang en Tu Duc. Tijdens de terugtocht naar Hue maakt u nog enkele stops bij dorpjes waar men zich bezig houdt met het gieten van brons en het vervaardigen van wierook. (lunch)