Met een originele Amerikaanse legerjeep verkent u de dorpjes in het binnenland bij Hoi An

Uw avontuur van vandaag begint om 08:00 uur. Terwijl u de drukte van de stad achter u laat rijdt u in een heel bijzonder vervoersmiddel de hooglanden van centraal Vietnam in. In een originele en geheel gerestaureerde Amerikaanse jeep met open dak rijdt u door een prachtig landschap, bezaaid met theeplantages naar de Truong Son bergketen.

Het platteland van Hoi An ligt steeds verder achter u wanneer u hoger en hoger de bergen in klimt. Groene rijstvelden en een helderblauwe lucht zorgen voor een schitterend contrast. U maakt een stop bij een theeplantage en kunt hier zien hoe de lokale bevolking zich op traditionele wijze bezig houdt met het verbouwen van thee. Terug in de jeep rijdt u over kronkelende landweggetjes naar Bho Hoong,  de woonplaats van de vriendelijke Co Tu stam. Dit is een van de weinige bergstammen in centraal Vietnam en zodoende biedt het u een unieke manier om een kijkje te nemen in hun leven en cultuur. Het zijn warme, vriendelijke mensen die u maar wat graag thuis uitnodigen!

U geniet van een eenvoudige maar heerlijke lunch in het huis van één van de families in Bho Hoong. De huizen, gebouwd op palen, zijn simpel ingericht maar bezitten soms schitterende houten kunstwerkjes.

Terug in de jeep rijdt u op een rustig tempo terug naar Hoi An. U bent precies op tijd voor de zonsondergang weer terug in Hoi An. Tijd voor een drankje en een hapje terwijl de zon prachtige kleuren tevoorschijn tovert.