Een bijzondere manier om de stad te verkennen

Vandaag maakt u tijdens een stadstour kennis met de culturele schatten van Hue en omgeving. U onderneemt de tour achterop een vespa; een leuke manier om op pad te gaan en de stad te verkennen.

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar een lokaal café gebracht. Onder het genot van een kop koffie of een sapje maakt u kennis met uw gids. Vervolgens stapt u achterop de vespa en rijdt u naar de Citadel. Met de Citadel wordt de keizerlijke stad met daarbinnen de Verboden Purperen Stad bedoeld en deze wordt omringd door grachten en hoge muren. Tot 1945 was het de zetel van het keizerlijk bestuur over Vietnam. De Purperen Stad was het paleis van de keizerlijke familie en in de keizertijd alleen toegankelijk voor keizerlijk bloed, eneuchen en de concubines van de keizer. Binnen de Citadel liggen interessante tempels en pagodes, tuinen en meertjes en de restanten van het eens zo prachtige paleis met ceremoniële hallen en de bibliotheek. De Citadel is helaas in de vorige eeuw ernstig beschadigd, vooral tijdens het Tet Offensief in 1968. Veel gebouwen werden toen tijdens bombardementen van de Amerikanen volledig weggevaagd en had vooral het paleis hieronder ernstig te lijden. UNESCO is al jaren bezig met restauratiewerkzaamheden en inmiddels zijn sommige gebouwen weer in hun oude luister hersteld. 

Na het bezoek aan de Citadel stapt u weer op de vespa en vervolgt u de tour naar een oude, nog weinig bezochte arena uit 1830. Deze arena werd in opdracht van keizer Minh Manh gebouwd om het jaarlijkse gevecht tussen olifanten en tijgers te laten plaatsvinden; destijds sensationeel vermaak, maar gelukkig vindt dit sinds 1905 niet meer plaats. De arena staat er echter altijd nog en is de moeite waard vanwege de opmerkelijk goede staat waarin het verkeert. Een stukje verderop kunt u een kijkje nemen bij een tempel gewijd aan de olifanten van de keizer. Hier werden de olifanten na het gevecht weer opgevangen en verzorgd, of begraven als ze de strijd hadden verloren. 

Vanuit hier rijdt u de stad echt uit en gaat u de heuvelachtige omgeving in. U passeert en paar mooie plekken voor een fotostop tot u de Gia Long tombe bereikt. Dit is ongetwijfeld een van de mooiste heiligdommen in deze omgeving die door nog niet zoveel toeristen wordt bezocht. De tombe van Gia Long staat bekend om zijn bijzondere architectuur en de prachtige ligging midden in de natuur. Tot slot neemt uw gids u mee naar een mooie plek met een lotusvijver, waar u wat snacks geserveerd krijgt. Hierna wordt u naar uw hotel teruggebracht.