De streetfood tour door Hanoi wordt door onze reizigers bestempeld als een hoogtepunt van de reis

Vandaag verkent u samen met een gespecialiseerde gids de culinaire hoogstandjes van Hanoi. Het grootste gedeelte van deze tocht zal te voet worden afgelegd, dus zorg voor goede wandelschoenen!

Rond half negen ontmoet u uw gids bij uw hotel. Na een korte kennismaking en introductie neemt hij u mee naar Quan Thanh Street, waar u kunt genieten van een kommetje pho, een heerlijk gekruide bouillon met noedels, groente en rundvlees die hier vaak als ontbijt genuttigd wordt. Hierna wandelt u op het gemak verder naar Hang Than Street, waar u een kijkje kunt nemen bij de diverse eetstalletjes waar met name zoete gerechten te krijgen zijn en u bezoekt de markt, waar onder andere slagers en visboeren hun verse producten aanbieden.

Om tien uur is het tijd voor een traditioneel kopje Vietnamese koffie, die u gebruikt in Café Quat aan de oever van het Truc Bah meer. Hierna brengt u een bezoek aan de Chau Long markt, een typische overdekte 'wetmarket' waar groenten, fruit, vlees en vis worden verkocht. Na het bezoek aan de markt maakt u een wandeling langs de oever van het Truc Bach meer naar de Quan Than tempel. 

Omstreeks het middaguur neemt u de taxi naar het oude gedeelte van het centrum, dat ook wel 'Old Quarter' wordt genoemd. In het drukke straatje Ngo Dong Xuan krijgt u de gelegenheid om pho tiu te proeven, een heerlijk gerecht met varkensvlees, groenten en noten, die tevens met tofu gegeten kan worden. 

Rond twee uur is het tijd voor een welverdiende pauze in Tra Chanh, waar u kunt genieten van een gezonde groene thee en het gerecht 'che', een populair en zeer smakelijk dessert bereid met banaan. Hierna struint u nog op het gemak door de oude wijk en kunt u een bezoek brengen aan de Hang Be markt. U besluit deze leerzame culinaire dag met een heerlijk koud getapt biertje alvorens u door uw gids wordt teruggebracht naar uw hotel.