Laat u betoveren door schilderachtig Halong Bay met zijn idyllische eilandjes, meren, spitse kalksteenbergen en afgelegen baaien en stranden

Op de Red Dragon, een superluxe traditionele houten jonk, langs de schilderachtige karstformaties in de Halongbaai varen is onvergetelijk. Dit mysterieuze zeegebied, UNESCO-werelderfgoed in de Golf van Tonkin, is zonder twijfel een van de mooiste plekken in Vietnam. Laat u betoveren door dit schitterende natuurpark met idyllische eilandjes, meren, spitse kalksteenbergen en afgelegen baaien en stranden. Volgens de legende is de baai gevormd toen een reusachtige draak in de zee dook en er ontelbare eilandjes ontstonden.

Dag 1

Aan boord van de stijlvolle Red Dragon geniet u met uw medepassagiers van een voortreffelijke lunch. Daarna is het relaxen geblazen. Geniet van de prachtige omgeving vanuit één van de stoelen op het zonnedek. Deze middag vaart u door de prachtige Bai Tu Long baai en komt u langs diverse eilandjes. Bij het drijvende dorpjes Cap La en het strand van Tra San kunt u heerlijk zwemmen en kajakken. Aan het einde van de dag wordt het diner geserveerd en gaat de boot voor de nacht voor anker in een baai. U verblijft in een van de zes majestueuze deluxe hutten die voorzien zijn van een comfortabel bed, airconditioning, en een badkamer met toilet, wastafel en douche.

Dag 2

Ontwaken met de optrekkende mist bij zonsopkomst in de baai is iets magisch. In de ochtend cruiset u naar het vissersdorp Cong Dam. Daar worden de kajaks te water gelaten en kunt u op het gemak door de baai peddelen lang ongerepte lagunes, rotseiland en het geologische park. Aan het einde van de ochtend legt u aan bij het strand voor een paar uurtjes ontspanning. Ook de lunch vindt hier plaats; vandaag in de vorm van een aantal heerlijke gerechten van de barbecue. 

's Middags verkent u het vissersdorpje zelf. U vaart langs de drijvende huizen en zelfs een drijvende school en kunt een praatje maken met de bewoners. 's Middags is er tijd om te zwemmen.

Dag 3

De laatste dag is alweer aangebroken. Na het ontbijt bezoekt u een van de mysterieuze grotten van Halong Bay: de Thien Canh Song grot. Daarna is het tijd om terug te keren naar het vasteland.

Verblijven in Halong Bay