In Sapa maakt u eindeloze wandelingen door de bergen en rijstvelden en ontmoet u de kleurrijke bergvolken

Sapa, met golvende rijstterrassen, beboste valleien en groene bergen, ligt op het Hoang Liengebergte in in Noord-Vietnam. In dit serene gebied vindt u indrukwekkende vergezichten, een aangenaam en koel klimaat, frisse lucht, Frans koloniale villa's en kleurrijke bergvolken.

Dag 1

U ontmoet uw privégids op het treinstation van Lao Cai, nabij de Chinese grens. Nadat u in uw hotel bent ingecheckt rijdt u naar het uitkijkpunt bij de Silver waterval met een magnifiek uitzicht over het prachtige landschap. Vervolgens maakt u een mooie wandeling bij de Heaven Gate en de Tram Ton pass; de hoogste bergpas van Vietnam op 2.684 meter boven zeeniveau. Daarna rijdt u naar het dorpje O Quy Ho. Hier bezoekt u een boerderij waar diverse bloem- en fruitsoorten worden gekweekt. U luncht in een lokaal restaurant waarna u weer naar Victoria Sapa Resort & Spa wordt gebracht, een comfortabel hotel, gebouwd op een heuvel vlakbij het centrum van Sapa. Hier kunt u ontspannen in het verwarmde binnenzwembad en de sauna of een weldadige massage nemen. In een luie stoel bij de openhaard in de lobby wegzakken met een glas gluhwein is ook heerlijk. Ook kunt u tennissen, petanque spelen en mountainbikes huren en het hotel organiseert verschillende trekkings.

Dag 2

Na het ontbijt rijdt u noordwaarts langs Fansipan en de Sin Chai Vallei, een vruchtbare streek met prachtige bloemen- en groentevelden, en watervallen naar het tropisch regenwoud in de bergen. In het dorp Ban Khoang ervaart u tijdens een wandeling de unieke levensstijl en tradities van het Red Zao bergvolk. Daarna rijdt u naar de vruchtbare Ta Giang Phin vallei waar het Black Hmong bergvolk woont in verscheidene dorpjes. Hier ziet u het leven van alledag. Na de lunch wordt u teruggebracht naar Sapa.

Dag 3

In de vroege ochtend rijdt u in tweeënhalf uur naar de bijzondere weekendmarkt in Bac Ha. De kleurrijke bergvolken uit de omgeving, zoals de Dao, Tay, Thai, Nung en de bont geklede Bloemen Hmong, verhandelen en kopen: kruiden, fruit, groenten, wierook, stoffen en prachtig borduurwerk. Na de lunch in een lokaal restaurant rijdt u naar Trung Do, aan de oostelijke oever van de machtige Chay rivier, hier maakt u kennis met het Tay bergvolk dat in prachtige paalwoningen leeft. Vervolgens vaart u met een lokale boot over de rivier naar Bao Tan. Hier wordt u per auto naar het Mini Hotel gebracht waar u een dagkamer tot uw beschikking heeft, waarna u naar het treinstation van Lao Cai wordt gebracht.

Verblijven in Sapa