Verken het historische Hanoi

Deze dag staat in het teken van de verkenning van historisch Hanoi. Na het ontbijt haalt uw gids u op en rond 08:30 wordt u naar het Ba Dinh plein gebracht. Op dit plein las Ho Chi Minh de onafhankelijkheidsverklaring voor, na de capitulatie van Japan in 1945. Daarna brengt u een bezoek aan de Thang Long Citadel. Thang Long is in de 11e eeuw gebouwd en is voor acht eeuwen de hoofdstad van Vietnam geweest. De citadel staat vanaf 2010 op de Unesco Werelderfgoed Lijst. Als u wilt kunt u hier ook een bunker bezoeken die een belangrijke rol speelde tijdens de oorlog met Amerika. Als rode draad door dit alles loopt het dagelijks leven van de Vietnamezen. U maakt uitgebreid kennis met de gebruiken en gewoonten.

Na Thang Long bezoekt u de Tempel van de Literatuur. Dit is het eerste instituut voor hoger onderwijs, en mochten diegenen studeren die uitblonken in kennis van de klassieke boeken en literaire vaardigheden. Zij konden zich hier voorbereiden op het staatsexamen. 

Het veelgeprezen vrouwenmuseum staat voor de middag op uw programma (gesloten op maandagen). Het bevindt zich vlakbij het Hoan Kiem Lake en geeft een schitterend beeld van het leven van de Vietnamese vrouw en haar rol in de maatschappij. Hier leert u meer over zowel historische als moderne gebruiken en tradities rondom onderwerpen als geboorte, huwelijk, het moederschap, spiritualiteit en meer… 

De verkenningstocht eindigt in de oude wijk van Hanoi; The Old Quarters. Dit stadsdeel is een wirwar van drukte, kleine straatjes en bijna iedere straat is gespecialiseerd in de verkoop van een bepaald product zoals ijzerwaar, papier, bamboe manden en ladders. Met uw gids loopt u door de levendige straatjes, en komt u wederom langs het Hoan Kiem Lake. Het moge duidelijk zijn dat dit meer het middelpunt van de stad vormt. Op het meer bevindt zich een eilandje met daarop de kleine Ngoc Son (Schildpad pagode), te bereiken via een rode brug uit 1885, genaamd 'Rising Sun'.