De Kapani Lodge heeft een bevoorrechte ligging aan de oever van een lagune aan de Luangwa rivier. Een van de mooiste nationale parken van Zambia, de Mfuwe concessie, ligt er vlakbij!

De Kapani Lodge is een van de lodges van de Carr familie, nazaten van de beroemde Norman Carr, de pionier van de wandelsafari's in Zambia. Als fervent natuurbeschermer wilde hij de trend van het jagen ombuigen tot louter het fotograferen en bewonderen van het wild vanuit het struikgewas. Dit bleek een enorm succes! Zijn erfenis leeft voort dankzij zijn familie en zijn toegewijde medewerkers. Daardoor kunt u ook vandaag de dag nog genieten van pure safari op een toplocatie in South Luangwa. 

Wild spotten vanaf het terras

Tijdens uw verblijf zijn de gamedrives en wandelsafari's onder begeleiding van kundige gidsen inbegrepen. Vaak hoeft u de lodge niet eens te verlaten om wild te spotten. Vanaf het terras heeft u een fantastisch uitzicht op de lagune, waar de dieren komen drinken. Het komt regelmatig voor dat er kuddes olifanten of antilopen dwars door het kamp heen wandelen! Tijdens rustmomenten kunt u gebruik maken van de lounge en bibliotheek. Er is tevens een fijn zwembad aanwezig. 

Rustieke chalets

U slaapt in een van de acht chalets, rustiek ingerichte huisjes met stenen muren en rieten daken. Binnenin treft u een fijn bed met een klamboe, een zithoek en een badkamer. Er is nog een negende chalet, het 'lagoon house'. Deze biedt meer ruimte, voldoende voor een heel gezin, en kijkt uit over de Kapani lagune.

Gezamenlijke diners

U eet gezamenlijk met alle andere gasten van de lodge. De maaltijden worden, afhankelijk van het seizoen, binnen of buiten op het terras of bij het zwembad geserveerd. Wilt u een avondje wat rust, of heeft u iets speciaals te vieren, schroom dan niet om te vragen naar een privédiner op een bijzondere locatie. Men doet dat graag voor u. 

Tripadvisor over de Kapani Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Zambia