Door de kleinschaligheid en het grote aantal gidsen is de benadering hier heel persoonlijk en zijn de programma's ontzettend flexibel.

Het kleinschalige Nkwali Camp ligt aan de oever van de Luangwa rivier, een eersterangs locatie voor het spotten van wild vanuit uw luie stoel! De lodge is de thuisbasis van Robin Pope Safaris, befaamde organisator van wandelsafari's van topkwaliteit.

Gamedrives en een vleugje cultuur

Er is hier ongelooflijk veel te doen. Maak prachtige privé gamedrives zowel overdag als in het donker worden gedaan, ga op een avontuurlijke wandelsafari, verken de lagunes en het wildleven aan de oever tijdens boottochten (van december tot april) of maak kennis met de lokale cultuur tijdens een bezoek aan het dorpje Kawaza, waar u een kijkje kunt nemen bij de locals thuis. Ook een bezoek aan het lokale schooltje is onvergetelijk! 

Wild spotten tijdens het eten

De lodge wordt gedomineerd door de aanwezigheid van een enorme ebbeboom, letterlijk het middelpunt van de lodge. Rondom deze boom is de bar gevestigd, waar u op de hete uurtjes van de dag een frisse versnapering kunt halen of 's avonds een heerlijk glas wijn kunt bestellen. Het restaurant bevindt zich aan de rand van de rivier. Ook tijdens het diner hoeft u dus niets te missen van de activiteiten aan de oever van de rivier. De dieren zijn hier zo gewend aan de aanwezigheid van mensen, dat ze heel dichtbij komen.

Rust en ruimte

Nkwali Camp heeft maar zes chalets, voorzien van stenen muren en een rieten dak. De chalets zijn in een charmante Afrikaanse stijl ingericht en hebben naast een kleine veranda met comfortabele stoelen een aangebouwde badkamer die zich gedeeltelijk in de open luncht bevindt. Douchen, onder de heldere Afrikaanse sterrenhemel, was nog nooit zo bijzonder.

Tripadvisor over Nkwali Camp