Eén van de beste plekken voor het maken van wandelsafari's

Time + Tide Nsolo Camp is een van de meest afgelegen lodges van de vermaarde organisatie 'Norman Carr Safaris'. De naam 'Nsolo' verwijst naar een lokaal vogeltje, dat bij ons beter bekend staat als de 'honeyguide' of 'honingspeurder'. Het toeval wil dat de grond waarop de lodge gebouwd is ooit het jachtgebied vormde voor een lokaal bekende jager met de naam Nsolo. Een toepasselijke bijkomstigheid! Time + Tide Nsolo Camp is erg kleinschalig en geeft u de kans om in de voetsporen van Norman Carr te treden; de wandelsafari's zijn hier meer dan memorabel. 

Te voet door de bush

Time + Tide Nsolo Camp ligt op een afgelegen locatie in South Luangwa. Er zijn haast geen wegen en het landschap is ideaal voor het maken van wandelsafari's. Ruik, voel en ontdek de bush! Ook gamedrives behoren tot de mogelijkheden. Een safari kan hier voor tal van verrassingen zorgen. Het gebied is beroemd om haar enorme leeuwenpopulatie. Confrontaties tussen rivaliserende troepen en roofdier en prooi zijn aan de orde van de dag. Ook luipaarden en de zeldzame wilde honden worden hier gezien!

Eén met de natuur

Het intieme Time + Tide Nsolo Camp bestaat uit slechts vijf chalets gebouwd op een verhoogd platform. De chalets zijn puur ecologisch. Elk jaar, na het regenseizoen, worden ze opnieuw gebouwd met louter natuurlijke materialen zoals gras en riet. Hierdoor is het gevoel één te zijn met de natuur hier optimaal. Vanaf de veranda heeft u een weids uitzicht over de vlakte, waar u al veel wild kunt spotten. Het genieten stopt niet wanneer het hier donker wordt: het zicht op de heldere sterrenhemel met op de achtergrond geluiden uit de bush zorgen voor een magische sfeer.

Olifantenpoel

De gedeeltelijk overdekte lounge met bar en eetgedeelte ligt aan de oever van de Luwi rivier. U eet hier gezamenlijk met de andere gasten. Na een goed maal kunt u in de schaduw of op een van de loungebanken de vlakte afturen naar het wild, dat hier in de natuurlijke poelen haar dorst komt lessen. Olifanten zijn hier kind aan huis.

Vergelijkbare accommodaties in Zambia