Shumba is de meeste luxe optie om in dit gebied te verblijven

Het elegante Shumba, genoemd naar de troepen leeuwen die in dit gebied voorkomen, ligt verscholen onder grote vijgenbomen, midden in de eindeloze Busanga vlaktes in het noorden van het Kafue National Park. Dit gebied is de thuisbasis van honderden rode lechwe, puku en andere grazers maar ook van vele roofdieren.

Talisman specialist Martine Claessens:
‘Dit is het meest exclusieve camp, gelegen middenin de eindeloze Busanga Plains. Een verblijf hier is zonder twijfel het hoogtepunt van uw reis!’

Tent met uitzicht

De zes ruime tenten zijn op platformen gebouwd die middels houten loopbruggen met elkaar zijn verbonden. De verhoogde ligging van de tenten zorgt voor een weids uitzicht over de omringende vlaktes. Overal kunt u van dit prachtige uitzicht genieten; vanuit het bed, het zitgedeelte en zelfs vanuit de binnen- en buitendouche. De tenten bieden een comfortabel verblijf en voor families is er een familietent.

Stijlvol kamp

Shumba is de meest luxe optie om in dit gebied te verblijven en dat is te zien. De algemene ruimte is net zoals de tenten stijlvol ingericht. Hier ligt de lounge, bar, eetruimte en boma. Ook het zwembad is hier te vinden. Het grote houten terras beschikt over een lekkere zithoek met kampvuur, waar het ’s avonds heerlijk toeven is.

Uitgestrekt en afgelegen gebied

Kafue is uitgestrekt, afgelegen en wild en Shumba is het perfecte kamp om dit gebied te verkennen. Verschillende troepen leeuwen ontmoeten elkaar hier in het 'leeuwenkamp'. De vlaktes zijn bezaaid met kuddes puku en lechwe en af en toe staat er een groep vijgen- en palmbomen. De leeuwen gebruiken deze bomen soms als uitzichtpunten. Shumba biedt tal van activiteiten. Uiteraard kunt u op game drive, maar bijzonder is ook de mogelijkheid om een boottocht te ondernemen wanneer de vlaktes vroeg in het seizoen nog onder water staan. En wat te denken van een tocht per luchtballon? Met deze bijzondere activiteit ervaart u de vlaktes vanuit een geheel ander perspectief en krijgt u een goed overzicht van de enorme uitgestrektheid van de vlaktes. Ballontochten worden aangeboden van augustus t/m oktober.

Shumba is alleen geopend tijdens het droge seizoen, van juni t/m eind oktober.

Vergelijkbare accommodaties in Zambia