Thorntree River Lodge is schitterend gelegen aan de Zambezi rivier

De Thorntree River Lodge is één van de nieuwste aanwinsten in het Mosi-oa-Tunya National Park in Zambia. De locatie is perfect; op een steenworp afstand van de Victoria Watervallen en met een schitterend uitzicht op de Zambezi rivier.  

Bijzonder design

De bouwstijl van de lodge is geïnspireerd door de lokale cultuur. Het is een eigentijds en modern ontwerp, maar met bijzondere constructies om het authentieke Afrika-gevoel te behouden. Zo zijn er enkele ‘beehives’, waarin de massagekamers en bibliotheek zich bevinden, die gebaseerd zijn op de typische bouwstijl van de Western Province in Zimbabwe.

De lounge is zeer licht en bestaat aan drie kanten uit een glazen wand die open geschoven kan worden. In de koudere wintermaanden is het hierdoor heerlijk toeven bij de open haard en in de warmere zomermaanden geniet u van een verkoelende bries.

De intieme eetkamer vormt een perfect decor voor heerlijke avonden. U geniet hier van smakelijke maaltijden, gecomplementeerd met wijnen uit de wijnkelder.

Het houten terras drijft op vlonders, waardoor het zachtjes mee deint met het waterniveau van de Zambezi rivier. Hierdoor heeft u het gevoel dat u zich op een boot bevindt. Het zwembad en de verzonken boma zijn ideale locaties voor de mooiste zonsondergangen. 

Luxe kamers

De 10 ruime kamers, waarvan 2 familiekamers, liggen allemaal aan de oevers van de Zambezi en hebben dan ook een prachtig uitzicht. De stenen muren, lichte inrichting en canvas daken bieden een heerlijk verblijf. Ook de kamers beschikken over een glazen schuifpui, zodat u de bush als het ware binnenhaalt in uw kamer. De comfortabele badkamer heeft een binnen- en buitendouche en een bijzonder tinnen bad. Op de veranda treft u nog een plungepool aan, waar u zich in alle privacy kunt terugtrekken.

Op ontdekking

Er worden tal van activiteiten aangeboden. Zo kunt u bijvoorbeeld in het Mosi-oa-Tunya op game drive, maar ook een bijzondere neushoorn tracking te voet ondernemen. Vanwege de ligging aan de rivier is het een must om een boottocht met zonsondergang te ondernemen. En natuurlijk mag een bezoek aan de wereldberoemde watervallen niet ontbreken. 

Tripadvisor over Thorntree River Lodge