A love affair with nature, zo omschrijft de Chongwe River Camp zich. Geen wonder, want er zijn maar weinig plekken waar de wildernis zo puur op u inwerkt als hier.

Time + Tide Chongwe River Camp ligt op de kruising van de Zambezi en de Chongwe rivier, een toplocatie! In deze lodge bent u één met de natuur. Er leven hier ontzettend veel olifanten. Door het ontbreken van een omheining kunnen deze grijze kolossen zo het kamp in lopen, dus kijk niet vreemd op als er ineens een olifant voorbij loopt terwijl u op uw gemak een boekje leest in de lounge.

Bushwalks

De flora en fauna van de Lower Zambezi zijn een lust voor het oog. Tijdens gamedrives, die zowel overdag als in het donker plaatsvinden, ziet u de mooiste dieren. Misschien nog wel veel specialer en avontuurlijker zijn de begeleide bushwalks. Als u tijdens een wandeling door het prachtige landschap ineens wild spot, geeft dat nog eens een extra kick. Een heel natuurlijke manier om het wild te spotten is het maken van een kanotocht, waarbij u op het gemak over de rivier peddelt en de drinkende kuddes ineens vanuit een geheel ander perspectief kunt zien. 

Tent aan het water

U verblijft hier in een van de negen comfortabele tenten die alle uitzicht bieden op de waanzinnige omgeving. Naast een heerlijk bed is uw tent voorzien van een aangebouwde in safaristijl ingerichte buitenbadkamer. Terwijl u doucht of baadt kunt u genieten van de bushgeluiden en het vrolijke getjirp van de vogels.

Dineren onder de sterrenhemel

De maaltijden vinden plaats in de open lucht, op een stuk grond tussen de rivier en de lounge in. Het ontbijt bestaat uit een buffet met een uitgebreide selectie aan zoete en hartige lekkernijen om de dag met een goed gevulde maag van start te gaan. Voor de lunch en het diner neemt u plaats aan een lange tafel waarop de lekkerste Afrikaanse gerechten verschijnen.

Vergelijkbare accommodaties in Zambia