Toka Leya betekent genieten van de Zambezi en het indrukwekkende natuurgeweld van de Victoria watervallen

Het eerste wat u opvalt zodra u bij het Toka Leya Camp arriveert, is de prachtige ligging. Heel sereen, aan de oever van de Zambezi waar vaak olifanten, nijlpaarden en krokodillen te zien zijn. De lodge ligt op Zambiaans grondgebied aan de rustige zijde van de Victoria watervallen. De naam van de lodge verwijst naar de Tonga en Makololo, twee stammen die hier al eeuwenlang leefden voordat David Livingstone de Victoria watervallen ontdekte.  

Meer dan alleen watervallen

De lodge organiseert vele activiteiten met als hoogtepunt natuurlijk een bezoek aan de Victoria watervallen. Een must see! Maar er is meer: u kunt op gamedrive door het Mosi-oa-Tunya National Park, maar ook tijdens een bootsafari op de Zambezi ziet u (zwemmend) wild. Of proef van de cultuur, tijdens een stadstour door Livingstone of een bezoek aan een lokale gemeenschap. Na afloop van elk avontuur is het heerlijk bijkomen in de lodge, waar u gebruik kunt maken van het zwembad en de services in de spa.   

Afrikaanse tenten

De lodge heeft twaalf canvas safaritenten, waaronder drie ruime familietenten, alle met een prachtige ligging aan de rivier. De tenten zijn in een sfeervolle Afrikaanse stijl ingericht en hebben een ensuite badkamer met bad en douche. Daarnaast hebben de tenten een brede houten overdekte veranda waar u heerlijke kunt ontspannen en met een wijntje in de hand kunt genieten van het uitzicht op de rivier. 

In de open lucht

Er hangt een gemoedelijke sfeer in de lodge. Door de ruime opgezet van algemene ruimtes, zoals de lounge, lopen de gasten elkaar nooit in de weg. In de lounge, of heerlijk in de open lucht op het zonnedek, worden uitstekende Afrikaanse maaltijden geserveerd. Vanaf hier, en vanuit de bar, is het wederom genieten van het uitzicht.

Tripadvisor over Toka Leya Camp